🎥 Auuuucccchhh! Bergkoning Donavan Grondin en Castroviejo krijgen te maken met heftige krampaanval in Dauphiné Wielrennen
Wielrennen

🎥 Auuuucccchhh! Bergkoning Donavan Grondin en Castroviejo krijgen te maken met heftige krampaanval in Dauphiné

🎥 Auuuucccchhh! Bergkoning Donavan Grondin en Castroviejo krijgen te maken met heftige krampaanval in Dauphiné

De gemiddelde wielertoerist heeft er vast weleens mee te maken gehad, maar ook de profs overkomt het natuurlijk weleens. Wie op de grens rijdt en het rood aantikt, kan te maken krijgen met een krampaanval. Het overkwam Donavan Grondin van Arkéa-Samsic en Jonathan Castroviejo van INEOS Grenadiers in de tweede etappes van het Critérium du Dauphiné. De Fransman moest zelfs van de fiets om de kramp eruit te laten masseren.

Grondin zat net als op de eerste dag mee in de vlucht van de dag en pakte enkele belangrijke bergpunten onderweg. Met zijn drie punten op de eerste dag verzekerde hij zichzelf daarmee nog een dag van de bolletjestrui. Hij kreeg op vijftig kilometer echter wel de rekening gepresenteerd voor z'n inspanningen. Grondin loste uit de kopgroep van zeven en ging zelfs even van de fiets. Na een beetje masseren, rekken en strekken stapte hij weer op.

De 22-jarige Grondin werd niet veel later bijgehaald door het peloton, waaruit hij ook al snel loste. Niet veel later was het de beurt aan Castroviejo, toch een gewaardeerde kracht bij INEOS Grenadiers. Net als Grondin greep de Spanjaard plots naar z'n linkerbovenbeen en was er van trappen even geen sprake meer.

Video's: Krampaanvallen voor Grondin en Castroviejo in Dauphiné

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws