Enric Mas kreeg vijftien seconden aan de broek in eerste etappe Dauphiné en snapt zelf ook niet waarom Wielrennen
Wielrennen

Enric Mas kreeg vijftien seconden aan de broek in eerste etappe Dauphiné en snapt zelf ook niet waarom

Enric Mas kreeg vijftien seconden aan de broek in eerste etappe Dauphiné en snapt zelf ook niet waarom

Het Critérium du Dauphiné begon zondag voor Enric Mas met een fikse kater. De Spanjaard van Movistar moet deze zomer de grote leider zijn in de Tour de France, maar in de slotfase van de eerste etappe verloor hij de aansluiting met deel één van het peloton. Mas gaf vijftien seconden toe op winnaar Christophe Laporte.

Wie de finale erbij pakt, ziet regen, een peloton op volle toeren en een technische slotfase. Toch waren dat niet de redenen dat Mas kostbare tijd verloor op de openingsdag van de Dauphiné. 'Hij zei dat hij zichzelf simpelweg opblies in de laatste kilometer en dat hij niet weet waarom', zo stelt journalist Daniel Friebe, die maandag voor de start van de tweede etappe aanwezig was in de mixed zone.

Tegenover Cycling Pro vertelde Mas er ook nog wat over en bleef hij gelukkig nog een beetje optimistisch: 'Ik was gewoon uitgeput aan de finish, maar laten we vandaag zien hoe het dan gaat. Mijn doel is om hier als voorbereiding op de Tour met de besten mee te doen, met als doel om honderd procent te zijn voor de Tour. Ik heb een goede voorbereiding gehad in Andorra, waar we met de hele ploeg achttien dagen hebben getraind. In de Dauphiné zal ik samen met Matteo (Jorgenson, red.) voor het klassement gaan.'

Tour de France 2022 werd een ramp voor Mas

De Tour verliep een jaar geleden desastreus voor Mas, die gedurende de wedstrijd last had van daalangst. Vlak voor het slotweekend kwam er bovendien nog een coronabesmetting overheen en gaf hij op. In de Vuelta a España sloeg hij vervolgens keihard terug met een tweede plaats in het eindklassement. Hij won in het najaar ook nog de Giro dell'Emilia, door Tadej Pogacar uit het wiel te rijden. Die Mas zagen we dit jaar nog niet, al werd hij wel vijfde in de Ruta del Sol, zesde in de Tirreno-Adriatico en vijfde in de Ronde van het Baskenland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws