馃帴 Bahrain Victorious trots, maar niet ongeschonden uit de strijd in openingsrit Giro: 'Knie ziet er slecht uit' Wielrennen
Wielrennen

馃帴 Bahrain Victorious trots, maar niet ongeschonden uit de strijd in openingsrit Giro: 'Knie ziet er slecht uit'

馃帴 Bahrain Victorious trots, maar niet ongeschonden uit de strijd in openingsrit Giro: 'Knie ziet er slecht uit'

Bahrain Victorious zag kopmannen Antoinio Tiberi en Damiano Caruso goed rijden in de eerste rit van de Giro d'Italia, maar kreeg ook al tegenslag te verwerken. De Noors-Japanse klimmer Torstein Traeen was betrokken bij de valpartij waar ook Robert Gesink bij lag en voor hem ziet het er niet goed uit, klinkt het bij de ploeg.

De eerste etappe van de Giro d'Italia werd zaterdag gewonnen door Jhonatan Narv谩ez, die topfavoriet Tadej Pogacar afhield in Turijn. Bahrain Victorious-kopman Antonio Tiberi finishte bij de andere favorieten op een achtste plek, in dezelfde groep als Damiano Caruso. De ervaren Siciliaan deed onderweg al een gooi naar meer en haalde daarbij enkele bonificatiesecondes binnen.

Daar was ploegleider Gorazd Stangelj na afloop uiteraard content mee. 'We mogen heel tevreden zijn. Ik dacht zelfs een moment aan de roze trui, maar toen ontwikkelde de koers zich toch wat anders. Er werd niet echt doorgereden en sommige andere coureurs wensten niet mee te werken, waardoor het peloton terug kon keren bij de ontsnapping van Damiano.'

Ploegleider Bahrain Victorious over val klimknecht Traeen

'De jongens hebben geweldig werk geleverd, waardoor we bijna uit alle problemen zijn gebleven. Jammer genoeg was er wel de nasty crash van Torstein. Hopelijk kan hij de koers voortzetten, maar het was echt een lelijke val en zijn knie ziet er slecht uit. Traeen kwam samen met onder meer Robert Gesink en Domenico Pozzovivo ten val in de slotfase en finishte uiteindelijk bij de allerlaatsten in de wedstrijd.

'We gaan later beslissen of hij verder kan gaan, maar al bij al mogen we tevreden zijn met de conditie en manier van koersen. Hopelijk kunnen we zondag op die voet verder gaan', blikt de ploegleider uit Sloveni毛 al kort vooruit op de rit richting Oropa.

Video: Traeen (Bahrain Victorious) valt met onder meer Gesink en Pozzovivo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws