Pogacar trekt absoluut nog geen conclusies over UAE-ploeg: 'Zo is het altijd op eerste dag van grote ronde' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar trekt absoluut nog geen conclusies over UAE-ploeg: 'Zo is het altijd op eerste dag van grote ronde'

Pogacar trekt absoluut nog geen conclusies over UAE-ploeg: 'Zo is het altijd op eerste dag van grote ronde'

Tadej Pogacar startte zaterdag als absolute topfavoriet aan de openingsrit van de Giro d'Italia, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek. De kopman van UAE-Team Emirates kon Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers) niet lossen en moest op de meet zijn meerdere erkennen in de man uit Ecuador.

'Het was een korte, snelle eerste dag van de Giro. We probeerden de rit te controleren, maar het was niet onze dag. Ik denk echter dat we het alsnog goed gedaan hebben, zeker voor zo'n eerste dag van een lange grote ronde. Dat zijn altijd 50-50 dagen: sommige renners hebben het lastig, anderen hebben het moeilijker. Dat zie je ook terug in onze ploeg', aldus Pogacar, die Romain Bardet en Thymen Arensman van zijn opponenten tijd zag verliezen.

Zijn UAE-knechten moesten er echter ook vrij vroeg af, wat gevolgen had voor de tactiek. 'Jammer genoeg moest ik op de laatste beklimming mijn aanval al vanaf de voet inzetten, waarbij Narváez ook heel sterk was en mijn wiel kon volgen. Het gat naar de groep voor ons was te groot en ik moest alles geven om dat dicht te rijden. Dat ik alle klassementsrenners daarbij wist te lossen, is een goed signaal vanuit mijn benen.'

Pogacar bekijkt het deze Giro stap voor stap, dag per dag

'Toen we boven kwamen, wist ik dat Narváez moeilijk te lossen zou zijn. Het is ook al even geleden dat ik met drie man gesprint heb en ik ging te vroeg aan. Mijn benen waren goed, maar hij was gewoon sneller dan ik. Ik had weinig kans, maar kan terugkijken op een goede inspanning', vertelde hij nog via de kanalen van zijn ploeg.

'Stap voor stap, dag per dag, zal het wel beter gaan. Zondag ligt de rit richting Oropa ons beter, maar we moeten eerst maar eens kijken hoe de benen aanvoelen na het herstel van deze eerste rit', stelt de Sloveen van UAE-Team Emirates. 'Ik kijk uit naar een mooie Giro. Het was een leuke start hier in Turijn, met veel aardige mensen. Daar heb ik van genoten.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news