🎥 Bauer en Eekhoff komen met schrik vrij na harde botsingen met motard en auto in Tour de France Wielrennen
Wielrennen

🎥 Bauer en Eekhoff komen met schrik vrij na harde botsingen met motard en auto in Tour de France

🎥 Bauer en Eekhoff komen met schrik vrij na harde botsingen met motard en auto in Tour de France

De achttiende etappe in de Tour de France kreeg in de openingsfase een nare wending voor Jack Bauer en Nils Eekhoff. De twee rappe mannen van BikeExchange-Jayco en Team DSM reden in een razendsnelle openingsfase achter het peloton, totdat er bij een wegversmalling plots hard werd gevallen.

Eekhoff en Bauer raasden in een stukje afdaling naar beneden en Bauer wilde voorbij een auto van UAE Team Emirates. Die hield op zich keurig rechts aan, maar moest vol in de ankers doordat Eekhoff bleef haken achter de 'fietstassen' van een motard.

Doordat Eekhoff op de grond lag en de auto van UAE moest remmen, wilde Bauer links de auto passeren. Daar was echter geen ruimte, omdat een motard daar reed en niet inhield. Gevolg: Bauer klapte achterop de auto van UAE. Gelukkig zag hij het aankomen en kon hij de klap nog enigszins dempen. De woede-uitbarsting die volgde was meer dan logisch.De motard die Bauer in de weg reed, is uit koers gezet.

Na de finish kwamen beide heren bij de microfoon om hun mening te geven. Bauer zegt bij SBS dat hij veel geluk heeft gehad. 'We zagen het gebeuren. De auto's en motoren stopten allemaal en er was niet genoeg ruimte. Het was een steile afdaling, waardoor remmen weinig zin meer had. Voor mij was de keuze: linksaf en een muur raken of rechtdoor en de UAE-auto raken. Ik koos voor de auto... Ik ben gelukkig alleen wat huid verloren op mijn elleboog.'

Bij de NOS kwam Eekhoff voor de camera. 'Ik had een voorwielwissel, omdat er een spaak uit was. Ik kwam terug tussen de auto's, tot er opeens een wegversmalling was. Er zat een auto naast me en een motor voor me, en die motor stopt ineens. Ik kon geen kant meer op, het was een flinke klap. Ik was behoorlijk gefrustreerd, maar de knop moest om.'

Video: Eekhoff en Bauer vallen hard

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws