Pogacar verliest episch duel van Vingegaard: 'Geen betere manier om te verliezen' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar verliest episch duel van Vingegaard: 'Geen betere manier om te verliezen'

Pogacar verliest episch duel van Vingegaard: 'Geen betere manier om te verliezen'

Tadej Pogacar is strijdend ten onder gegaan in de laatste bergetappe van de Tour de France. In een intens gevecht op de Col de Spandelles, de voorlaatste klim van de dag, viel de Sloveen meerdere keren aan. Het lukte hem alleen niet om de sterke Jonas Vingegaard te lossen. Na een val in de afdaling, kwam hij op de Hautacam tekort om het opnieuw te proberen. Hij verloor zelfs nog een minuut.

De tweevoudig Tourwinnaar toont zich echter enorm sportief na zijn verlies. 'Ik denk dat er geen betere manier is om de Tour te verliezen. Ik heb nergens spijt van', zo vertelt de Sloveen van UAE Team Emirates bij Sporza na de finish. 'Jumbo-Visma heeft het nagenoeg perfect gedaan deze Tour en ze zijn enorm sterk. Volgens mij won de beste man niet alleen vandaag, maar ook de Tour. Dat heeft hij op de slotklim bewezen.'

Op de slotklim lukte het de coureur niet om nog eens aan te vallen. 'Na de Col de Spandelles kwamen nog veel ploeggenoten van Vingegaard terug voorin om hem te helpen. Zij waren te sterk, het was voor mij niet langer mogelijk om er nog van weg te rijden.' Op de flanken van de Hautacam lukte het Wout van Aert zelfs nog om Tadej Pogacar te lossen, waarna Van Aerts Deense kopman zelfs nog een extra minuut pakte op zijn Sloveense concurrent.

Pogacar voelt zich 'oké' na valpartij

Wat allicht ook meespeelde in de strijd tussen Pogi en Vingegaard, was de glijpartij van eerstgenoemde in de laatste afdaling van de dag. Al wuift de Sloveen dat enigszins af. 'Ik voel me oké. Het was vervelend, maar ik zat snel weer op de fiets.' Een sportief gebaar van de Deense klassementsleider volgde door te wachten, wat Pogacar duidelijk op prijs stelde. Al was de strijdlust daarna minder aanwezig bij de drager van de witte trui. 'Tot dat moment hield ik nog wat hoop om iets te proberen op de Hautacam, maar toen er zoveel van zijn ploeggenoten terugkwamen, werd het onmogelijk.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws