🎥 Bi-zar: oermens De Lie trapt materiaal wéér kapot in sprint en veroorzaakt zware crash met letsel Wielrennen
Wielrennen

🎥 Bi-zar: oermens De Lie trapt materiaal wéér kapot in sprint en veroorzaakt zware crash met letsel

🎥 Bi-zar: oermens De Lie trapt materiaal wéér kapot in sprint en veroorzaakt zware crash met letsel

Arnaud De Lie heeft voor de tweede keer in een week zijn materiaal kapotgetrapt in volle sprint. De Belg won in Lotto Famenne nog op één been, maar moest donderdag in Parijs-Bourges genoegen nemen met de tweede plek. Op de meet begaf zijn materiaal het, waardoor hij onbedoeld onder meer Arne Marit (Intermarché-Circus-Wanty) aan hoge snelheid ten val bracht.

Marit had het geluk even niet aan zijn zijde in Parijs-Bourges. Hij kwam als zevende over de streep, maar moest daarna nog wel naar het ziekenhuis. Zijn ploeg Intermarché-Circus-Wanty deelde het nieuws dat Marit niets gebroken had. Wel was hij met een nekbrace afgevoerd ter controle. 'Alles gaat goed, maar dit betekent voor mij wel einde seizoen', stuurde Marit zelf nog op social media.

Kragh Andersen heeft een milde hersenschudding opgelopen, zo meldt het Deense Ekstra Bladet. Of de Deen nog wedstrijden gaat rijden, laat zijn ploeg enigszins in het midden. De kans dat zijn vijfde plaats in Bourges zijn laatste resultaat is van het seizoen, is echter aanwezig. Door de blessure is het hoogst onzeker of de klassiekerspecialist zondag kan starten in Parijs-Tours, de wedstrijd die hij in 2018 nog won.

De Lie is 'blij' dat hijzelf niet viel, maar: 'Hoop dat iedereen oké is'

Voor De Lie zelf was het ook allerminst prettig. De Belg heeft in één week twee keer zijn materiaal kapot gereden in de sprint. In de Lotto Famenne Ardenne Classic had het nog geen gevolgen. Met één been ingeklikt wist hij zelfs alsnog te winnen. In Parijs-Bourges zorgde het voorval dus voor een crash. 'Ik ben blij dat ikzelf niet gevallen ben toen mijn band losliet. Ik hoop dat alle coureurs die betrokken zijn bij de val oké zijn.'

De jonge spurter van Lotto-Dstny reageert ook nog op de koers als geheel. 'Ik kon mijn sprint vroeg aan gaan en lanceerde tegelijk met Jordi Meeus. Achteraf had ik misschien iets langer moeten wachten. Ik was dichtbij de zege, maar ik denk dat Arnaud Démare sowieso de sterkste en de slimste was deze koers.'

Video: De Lie trapt materiaal kapot, val in Parijs-Bourges

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws