馃帴 Drama in Denemarken: Price-Pejtersen wordt na stunt alsnog gediskwalificeerd, Skjelmose biedt trui aan Wielrennen
Wielrennen

馃帴 Drama in Denemarken: Price-Pejtersen wordt na stunt alsnog gediskwalificeerd, Skjelmose biedt trui aan

馃帴 Drama in Denemarken: Price-Pejtersen wordt na stunt alsnog gediskwalificeerd, Skjelmose biedt trui aan

De Deense tijdrit is vrijdagavond uitgedraaid op een persoonlijk drama voor Johan Price-Pejtersen. De 25-jarige renner van Bahrain Victorious leek voor een grote stunt te zorgen, door Mattias Skjelmose in een direct gevecht te verslaan voor de nationale tijdrittitel. Price-Pejtersen werd richting het podium echter gediskwalificeerd.

De hardrijder was twee seconden sneller geweest dan favoriet Skjelmose van Lidl-Trek, op een parcours van 41,3 kilometer. Grote vreugde bij Price-Pejtersen, die daarmee zijn eerste en ook grootste overwinning ooit boekte. Op weg naar de podiumceremonie ging het echter mis voor de winnaar. De jury werd er volgens journalist Brian Nygaard door Lidl-Trek (de ploeg van Skjelmose) op gewezen dat Price-Pejtersen onderweg op het fietspad had gereden en dat is niet toegestaan volgens de UCI-regels.

Er volgde diskwalificatie, wat volgens het Deense Feltet met grote frustratie werd ontvangen door Price-Pejtersen. Skjelmose is door de diskwalificatie nu de Deense tijdritkampioen. Daarmee volgt hij Kasper Asgreen op. De renner van Soudal-Quick Step werd vorig jaar kampioen, maar kwam vrijdag niet verder dan een derde plaats. Dat is nu dus een tweede plek geworden.

Lees verder onder de video

Skjelmose en Lidl-Trek wilden na afloop niet reageren op de situatie. 'Ik heb aangegeven dat ik hier geen vragen over ga beantwoorden, dus je moet twee keer nadenken voordat je iets vraagt', aldus een felle Skjelmose. 'Ik ben blij met de trui, een bijzondere ervaring. Mijn tijdrit was best goed, al wist ik dat het zwaar zou worden in het tweede gedeelte, met lichte tegenwind.'

Na een nachtje slapen klom Skjelmose in z'n telefoon om ook nog te reageren op de chaos die ontstond na de finish. De Deen benadrukt via zijn sociale kanalen allereerst dat hij nooit heeft geklaagd bij de jury. 'Ik won niet zoals ik wilde. Het feit dat Price-Pejtersen werd gediskwalificeerd en dat ik daardoor het goud pakte, kan en wil ik niet verantwoorden. Ik heb niet aangedrongen op zo'n besluit, integendeel. Ik leef mee met Johan, die ik beschouw als een goede vriend. Ik heb hem de kampioenstrui en medailles aangeboden, als erkenning voor zijn prestatie. Zodat zijn dag niet als pure ergernis de geschiedenis in gaat.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws