🎥 Drama voor Tom Pidcock: INEOS-kopman loopt geen breuken op, maar 'kan niet steunen op rechterbeen' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Drama voor Tom Pidcock: INEOS-kopman loopt geen breuken op, maar 'kan niet steunen op rechterbeen'

🎥 Drama voor Tom Pidcock: INEOS-kopman loopt geen breuken op, maar 'kan niet steunen op rechterbeen'

Tom Pidcock heeft de Ronde van het Baskenland afgelopen maandag moeten verlaten, nog voor die goed en wel begonnen was. De Brit van INEOS Grenadiers ging tijdens de verkenning van de openingstijdrit onderuit en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

'Tom Pidcock heeft helaas moeten opgeven in de Ronde van het Baskenland', lazen we maandag plots om 14.05 uur via de officiële kanalen van INEOS Grenadiers. 'Hij is gevallen tijdens de tijdritverkenning. Na overleg tussen de doktoren en het medische team, is Tom naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.' Op een foto was te zien dat Pidcock na zijn val wegliep, onder begeleiding van stewards van de organisatie. Zijn rechterkant van de broek was gescheurd. In een video werd hij weggetild vanuit de teambus.

Lees verder onder de video!

Pidcock loopt geen breuken op

In een video-update, later op de avond, gaf Pidcock toch een soort van goed nieuws: 'De wind blies me weg in de bocht, waarbij ik hard op mijn hoofd viel. Ik kan me niet alles herinneren en ga daarom nu naar huis. Op de scans kwamen geen breuken naar voren, maar het voelt niet fijn, dus laten we de komende dagen afwachten. Ik ga me op mijn herstel richten.' Op dinsdagavond zagen we Pidcock, terug bij zijn vriendin en twee honden. De krukken stonden echter ook op de foto. 'Ik kan nog niet steunen op mijn rechterbeen en heb meer scans nodig. Hopelijk is het niets serieus', aldus de Brit.

Voor Pidcock is het een streep door de rekening, nadat hij dit seizoen juist zo lekker bezig was, in een jaar dat hij zich als klassementsrenner verder wilde ontdekken. In het Baskenland zou hij zich kunnen meten met Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel, Primoz Roglic en vele anderen. Allemaal in dienst van de Tour de France, waarin hij in de zomer voor een klassement wil gaan. De vorm was de eerste maanden van het jaar al dik in orde. Hij werd zesde in de Ronde van de Algarve, achtste in Omloop Het Nieuwsblad, vierde in Strade Bianche en negende in de Tirreno-Adriatico. Na een trainingsblok was de Ronde van het Baskenland de laatste test, voor de Ardense klassiekers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws