Favorieten en starrtijden etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024 | Alle toppers vroeg over kasseien Wielrennen
Wielrennen

Favorieten en starrtijden etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024 | Alle toppers vroeg over kasseien

Favorieten en starrtijden etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024 | Alle toppers vroeg over kasseien

Daags na de Ronde van Vlaanderen gaat de volgende WorldTour-koers alweer van start, en nier zomaar één: in Irun beginnen kleppers als Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en Primoz Roglic aan de Ronde van het Baskenland, waar In de Leiderstrui je het nodige over probeert bij te brengen!

Parcours etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024

Favorieten en starrtijden etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024 | Alle toppers vroeg over kasseien

De Ronde van het Baskenland gaat van start met een individuele tijdrit van tien kilometer in en rondom Irun. Makkelijk kunnen we deze allesbehalve noemen: net na de start is er een stuk aan tien procent op kasseien, waarna vrij vlot de beklimming van Olaberria (1,7 kilometer aan 5,2 procent) volgt. Vanaf de top is het nog circa vijf kilometer dalen, alvorens de laatste honderden meters ook nog omhoog gaan.

tt baskenland 2

Beklimmingen
4,4 km: Olabierra (1,7 km a 5,2%)

Tijden
Start: 14.10 uur
Finish: 17.30 uur

Weer etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024

Met een beetje geluk houden de renners het maandag droog in Irun. De temperatuur komt rond de 13 graden Celsius uit, bij een redelijke wind uit het zuiden.

Favorieten etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024

Zo dan, een mooi deelnemersveld voor een mooie tijdrit! Met Remco Evenepoel staat de wereldkampioen tijdrijden aan het vertrek en die is dan ook meteen de topfavoriet van dienst voor deze beproeving tegen de klok. De Belg weet doorgaans wel hoe hij met het tijdritbijltje moet hakken, wat hij ongetwijfeld ook weer wil etaleren in de autonome Spaanse regio.

Concurrentie is er zeker ook: Juan Ayuso bijvoorbeeld, die namens UAE-Team Emirates recent nog een chrono winnend afsloot in Tirreno-Adriatico. De ploeg uit het Midden-Oosten kan ook op Brandon McNulty, Isaac del Toro en Jay Vine rekenen als stevige outsiders. Visma | Lease a Bike brengt vooral Jonas Vingegaard aan het vertrek, die we na zijn Tourtijdrit van vorig jaar voor elke tijdrit naar voren blijven schuiven. Ook Sepp Kuss en Ben Tulett zijn van de partij.

Favorieten en starrtijden etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024 | Alle toppers vroeg over kasseien

Wat met Primoz Roglic? De Sloveen kende niet zijn beste Parijs-Nie, maar was in ieder geval wel op de afspraak in de ploegentijdrit van de Franse koers. Daar reed hij zichzelf - met hulp van de eveneens aanwezige Matteo Sobrero - los van een deel van de ploeg bergop, dus dat belooft enigszins voor de openingstijdrit in het Baskenland.

Er zijn nog klassementsrenners die zich hier willen gaan meten: Mattias Skjelmose en Tao Geoghegan Hart van Lidl-Trek, Pello Bilbao van Bahrain Victorious, Ion Izagirre namens Cofidis en Kévin Vauquelin als Arkéa-gezant. INEOS Grenadiers heeft met Ethan Hayter en Tom Pidcock ook twee heren in de gelederen die met hun kwaliteiten uit de voeten kunnen op een dergelijke omloop. Voor andere klassementsmannen als David Gaudu, Sepp Kuss, Mikel Landa en Santiago Buitrago zal het vooral schade beperken zijn.

Favorieten etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) en Juan Ayuso (UAE-Team Emirates)
Outsiders: Primoz Roglic (BORA-hansgrohe), Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike), Pello Bilbao (Bahrain Victorious) en Mattias Skjelmose (Lidl-Trek)
Long shots: Brandon McNulty, Isaac del Toro (UAE-Team Emirates), Matteo Sobrero (BORA-hansgrohe), Kévin Vauqelin (Arkéa - B&B Hotels), Tao Geoghegan Hart (Lidl-Trek), Ethan Hayter, Tom Pidcock (INEOS Grenadiers) en Ion Izagirre (Cofidis)

Starttijden tijdrit etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024

14.10 uur: Damien Howson (Q36.5, als eerste)
14.17 uur: Tom Pidcock (INEOS Grenadiers)
14.23 uur: Juan Ayuso (UAE-Team Emirates)
14.26 uur: Tao Geoghegan Hart (Lidl-Trek)
14.30 uur: Primoz Roglic (BORA-hansgrohe)
14.32 uur: Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike)
14.47 uur: Brandon McNulty (UAE-Team Emirates)
14.50 uur: Mattias Skjelmose (Lidl-Trek)
14.56 uur: Sepp Kuss (Visma | Lease a Bike)
14.57 uur: Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step)
15.11 uur: Isaac del Toro (UAE-Team Emirates)
15.16 uur: Kévin Vauquelin (Arkéa - B&B Hotels)
15.18 uur: Matteo Sobrero (BORA-hansgrohe)
15.20 uur: Ben Tulett (Visma | Lease a Bike)
16.24 uur: Ion Izagirre (Cofidis)
16.45 uur: Ethan Hayter (INEOS Grenadiers)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws