🎥 Een nieuwjaarsduik in maart? Renners in GP Monseré komen ten val en duiken daarbij plaatselijke beek in Wielrennen
Wielrennen

🎥 Een nieuwjaarsduik in maart? Renners in GP Monseré komen ten val en duiken daarbij plaatselijke beek in

🎥 Een nieuwjaarsduik in maart? Renners in GP Monseré komen ten val en duiken daarbij plaatselijke beek in

Zondag werd in helse weersomstandigheden de GP Jean-Pierre Monseré afgewerkt. Regen, wind, enorm frisse temperaturen. De renners moesten de flandrien in zichzelf bovenhalen om het uit te houden tot de finish. Jarne Van de Paar hield zich het warmst en won de sprint van een uitgedund peloton voor Timothy Dupont.

Sommige renners hadden het klaarblijkelijk niet koud genoeg en doken in volle finale een plaatselijke beek in. Niet vrijwillig natuurlijk, want een paar enkelingen kwamen er niet zonder kleerscheuren uit. Op beelden is te zien hoe Baptiste Planckaert niet voor een deeltje, maar met zijn volledige lichaam het ijskoude water induikt.

Lidl-Trek (Emils Liepins), Arkea-B&B Hotels, dsm-firmenich PostNL, Flanders-Baloise, Bingoal-WB en Tarteletto-Isorex: allemaal deelden ze in de klappen.

'Dat water voelt echt als ijswater aan'', weet Sporza-commentator Sven Nys. 'Enkele renners zijn ook kopje-onder gegaan. Het was een serieuze klap."

Bekijk hieronder de beelden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws