🎥 Geniets zegeviert in GP la Marseillaise, op dag dat iedereen vooral blij is dat zware crash goed afliep Wielrennen
Wielrennen

🎥 Geniets zegeviert in GP la Marseillaise, op dag dat iedereen vooral blij is dat zware crash goed afliep

🎥 Geniets zegeviert in GP la Marseillaise, op dag dat iedereen vooral blij is dat zware crash goed afliep

Kevin Geniets heeft de 45e editie van de GP la Marseillaise gewonnen. Na een razendsnelle koers door het prachtige Franse landschap zat de Luxemburger van Groupama-FDJ in de juiste vlucht, met Alex Baudin van Decathlon AG2R aan z'n zijde. Geniets was in het sprintje te sterk.

167 kilometer op het menu, met de vlucht van de dag die in dergelijke koersen altijd lang op zich laat wachten. Hugo Toumire, Jelle Vermoote, Alex Colman, Théo Delacroix en Jean-Louis Le Ny nomineerden zichzelf uiteindelijk als vroege vluchters van de dag. Decathlon AG2R La Mondiale verzorgde de achtervolging vanuit het peloton.

Met nog honderd kilometer voor de wielen was de voorsprong van de vijf leiders nog maar een kleine twee minuten, maar dat gat groeide nog naar maximaal vier. Decathlon AG2R hield het tempo constant hoog en dat had een zware crash op veertig kilometer van de streep tot gevolg. Milan Menten en Stefano Oldani waren erbij betrokken, maar gelukkig ging niemand over de railing.

Lees verder onder de video!

Finale ontploft, Geniets wint

Van de voorsprong van de vroege vlucht was al rap weinig meer over. Toen ze waren ingerekend, gingen Alex Baudin, Kevin Geniets en Rémy Rochas ervoor. Rochas werd in volle finale gelost, met Kévin Vauquelin die vanuit het pelotonnetje dolgraag de oversteek wilde maken. Dat was wel logisch, want de grote ploegen hadden een mannetje mee vooraan en dus kwam er nooit echt een achtervolging op gang voor een laatste ommekeer.

Baudin tegen Geniets, eerstgenoemde namens Decathlon AG2R, laatstgenoemde van Groupama-FDJ. In de sprint-á-deux werd het helaas nooit echt spannend. Geniets was simpelweg te sterk voor Baudin, op een dag waarop we vooral blij waren dat er geen zware gewonden waren bij de crash richting finale.

Uitslag GP la Marseillaise 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws