Toptalent Vas doorbreekt clean sweeps van Nederland en waarschuwt richting WK: 'Had een super gevoel' Veldrijden
Veldrijden

Toptalent Vas doorbreekt clean sweeps van Nederland en waarschuwt richting WK: 'Had een super gevoel'

Toptalent Vas doorbreekt clean sweeps van Nederland en waarschuwt richting WK: 'Had een super gevoel'

SD Worx trekt met een hele bult vertrouwen richting het WK in Tabor, zover is zeker. De Nederlandse ploeg liep de hele winter wat achter de feiten aan, maar zondag in Hoogerheide finishte het met Blanka Kata Vas (tweede) en Marie Schreiber (vijfde) bij de eerste vijf. Vooral voor Vas was dat een enorme opsteker.

Het Hongaarse toptalent begon het seizoen met een valse start, na een sleutelbeenbreuk in oktober. Daardoor kon ze pas eind november écht beginnen aan haar cross-winter, en dat ging logischerwijs met vallen en opstaan. Vas reed op drie crossen na steevast top tien, maar om de zege strijden lukte tot aan Hoogerheide eigenlijk nooit.

In Brabant vond ze ietwat verrassend dan toch haar beste benen. Vas kon wedijveren om de zege met Fem van Empel en Lucinda Brand, al werd ze er in de sprint wel opgelegd door de wereldkampioene. 'Dit voelt als een overwinning voor mij. Ik ben heel blij met mijn prestatie. De goede vorm komt net op tijd. Ik hoop dat ik ook in Tábor kan mee vechten voor het podium', aldus de ambitieuze renster via de officiële kanalen van SD Worx.

Dat ze goede benen had, voelde ze al in de beginfase, maar ze moest wel van ver komen om van voren te geraken. 'Traag maar zeker schoof ik op tot ik plots voorin zat. Dat kwam als een verrassing, maar ik besefte dat ik kans maakte op de zege. Ik kon volgen toen Lucinda en Fem om beurten versnelden. Ik pareerde hun aanvallen en bleef aan hun wiel plakken. Voor de laatste trappen zette ik aan in een poging te verrassen, maar Fem was heel sterk. Uiteindelijk won ze nog met een groot verschil op het einde, maar ik heb het tenminste geprobeerd. Deze tweede plek doet echt deugd. Ik had een super gevoel tijdens de wedstrijd. Na mijn gebroken sleutelbeen duurde het even voor ik terug het wedstrijdritme beet had. Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken in Tábor.'

Schreiber rekent ook op goede benen op WK

Schreiber startte in tegenstelling tot Vas wel goed in Hoogerheide, maar had uiteindelijk niet de benen om met de allerbesten mee te doen. Een vijfde plaats was echter naar tevredenheid van de Luxemburgse. 'Dit was een leuke wedstrijd, een van de mooiste van het seizoen. Ik zat continu dicht bij het gevecht voorin. Ik voelde me ook goed. In de laatste ronde blies ik mezelf wat op, maar ik houd een goed gevoel over aan deze wedstrijd', zo analyseert ze.

'Op een bepaald moment vonden Blanka Vas en ik elkaar. Het was fijn om teamwork voor haar te kunnen verrichten en haar te helpen om helemaal terug voorin te raken', vervolgt Schreiber dan. 'Dit was een goede voorbereiding voor het wereldkampioenschap. Ik wil nog niet te diep ingaan op wat ik hoop te bereiken in Tábor. Ik wil geen druk op mezelf leggen, maar natuurlijk ga ik altijd met de instelling om het hoogst mogelijk eruit te halen. Ik vind het jammer dat het cyclocross-seizoen er bijna op zit. Ik heb veel wedstrijden gereden en overal was dit een succesvol seizoen. Hopelijk kan ik in Tábor afsluiten met een mooie prestatie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws