🎥 Girmay deelt update na dubbele Giro-val en opgave: 'Heb enkel wat kleine verwondingen' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Girmay deelt update na dubbele Giro-val en opgave: 'Heb enkel wat kleine verwondingen'

🎥 Girmay deelt update na dubbele Giro-val en opgave: 'Heb enkel wat kleine verwondingen'

Wat een pech voor Biniam Girmay. De kopman van Intermarché-Wanty, tevens een favoriet voor de etappezege op dinsdagmiddag, ging tweemaal onderuit in de afzink richting de finale. De eerste keer gebeurde dat in een groepje, de tweede keer alleen. Die val nekte de sprinter: zijn Giro zit erop. Twee dagen nadien gaf hij een update.

Met onder anderen Ben O'Connor gleedt Girmay onderuit. Meerdere coureurs moesten van de fiets, maar uiteindelijk bleef alleen de Eritreese spurter lang op het asfalt achter. In de achtervolging op het peloton ging het luttele minuten later nog een keer mis: dit maal viel hij alleen. Enkele minuten voor zijn dubbele val toonde Girmay zijn benen nog. Hij werd tweede achter Kooij bij het tussensprintje. De tweede val werd Girmay fataal. Hij moest gedesillusioneerd opgeven.

Girmay had nog zulke grote ambities voor de Giro, de ronde waarin hij terugkeerde na 2022. In dat jaar won hij een rit, droeg hij de puntentrui, maar moest hij opgeven doordat een champagnekurk op het podium in z'n oog belandde. De Tour de France reed hij vorig seizoen bij zijn debuut wel uit, al deed hij in de spurts nooit echt mee voor de dagzege. Hij won in z'n carrière al wel twaalf keer, waarvan Gent-Wevelgem in 2022 ook al een grote vis was.

Lees verder onder de foto

🎥 Girmay deelt update na dubbele Giro-val en opgave: 'Heb enkel wat kleine verwondingen'
Biniam Girmay

Intermarché-Wanty verwacht pas later uitslagen rond Girmay

Bij Intermarché-Wanty was de hele ploeg gebouwd rond Girmay, die in de massaspurts en lastige finales vol voor ritwinst wilde gaan. Op dag drie van de Giro was hij ook al dichtbij, maar kwam hij op hoge snelheid te laat om Tim Merlier en Jonathan Milan nog te verslaan. Intermarché-Wanty zal nu moeten herschikken en op zoek moeten naar andere manieren om een rit te winnen. In de eerste drie dagen deed Lilian Calmejane al volop mee om de blauwe bergtrui. Girmay zien we in de zomer normaliter terug in de Tour.

In een statement van Intermarché-Wanty kwam in de avond van de vervelende dag een korte update. Daarin stond nog weinig nieuws. 'Na twee crashes werd Biniam Girmay naar het ziekenhuis gebracht om diepgaande onderzoeken uit te voeren, om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen en mogelijke verwondingen op te sporen. De komende dagen zullen we alle gedetailleerde resultaten kennen. Biniam is nu herenigd met de ploeg en kan rekenen op de morele steun van al zijn teamgenoten en de staf voor zijn herstel', aldus teamdokter Fabien Cardinale.

Twee dagen later liet de man uit Eritrea zelf van zich horen. 'Ik voel me al beter dan twee dagen geleden, maar wil iedereen bedanken voor de steun die ik heb gekregen. Ik heb geen al te grote verwondingen, enkel wat kleine blessures. Ik zal snel terug zijn in de koersen', aldus Girmay.

Video's: Girmay valt twee keer en geeft op in Giro

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news