Romandië-revelatie Lipowitz is ziek en kan Giro d'Italia niet meer voortzetten namens BORA-hansgrohe Wielrennen
Wielrennen

Romandië-revelatie Lipowitz is ziek en kan Giro d'Italia niet meer voortzetten namens BORA-hansgrohe

Romandië-revelatie Lipowitz is ziek en kan Giro d'Italia niet meer voortzetten namens BORA-hansgrohe

Zoek in de zesde etappe van de Giro d'Italia niet meer naar Florian Lipowitz: de Duitser van BORA-hansgrohe, vooraf getipt als één van de mogelijke revelaties, is te ziek om nog op te stappen. Dat meldt zijn ploeg donderdag.

Lipowitz werd twee weken geleden nog relatief uit het niets derde in de Ronde van Romandië, waar hij ei zo na de slotetappe en het eindklassement op zijn naam wist te schrijven. Door die prestatie reed de voormalig biatleet zich in de kijker voor de Giro d'Italia, maar BORA-hansgrohe koos er bewust voor om de boot voor de jonge coureur nog wat af te houden.

Op dag één verloor Lipowitz al relatief wat tijd, maar op Oropa toonde hij zich de tweede etappe vervolgens één van de betere klimmers van het peloton. De Duitser nam zo'n beetje de gehele beklimming voor zijn rekening in dienst van kopman Daniel Felipe Martínez, maar wist zelf ook nog als vijfde te eindigen. Daarmee leek hij bij zijn grote ronde-debuut vertrokken voor een mooie koers.

Lipowitz kwam al op achterstand binnen

Zo'n vaart liep het echter niet: woensdag kwam hij in de rit naar Lucca al op achterstand binnen, waarbij er achteraf wat vragen waren wat er aan de hand zou zijn? Het antwoord kwam daags nadien vanuit de ploeg zelf. 'Jammer genoeg is Florian door ziekte niet meer in staat om te beginnen aan de zesde etappe van de Giro. Veel beterschap, Lipo!', klinkt het op de social media kanalen.

Martínez verliest daarmee zijn belangrijkste knecht bergop, terwijl Lipowitz met zijn kwaliteiten ook nog ver had kunnen komen in het jongeren- en bergklassement van deze Giro d'Italia. Lipowitz is de derde renner die donderdag niet meer van start zal gaan in de gravelrit: eerder gaven Nadav Raisberg en Michael Woods al aan niet meer in staat te zijn om te beginnen namens Israel-Premier Tech.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws