🎥 Het regent tranen bij Ciccone en Trek na ritzege: 'Ik voel me herboren' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Het regent tranen bij Ciccone en Trek na ritzege: 'Ik voel me herboren'

🎥 Het regent tranen bij Ciccone en Trek na ritzege: 'Ik voel me herboren'

In de eerste etappe nadat Juan Pedro López de roze trui verloor, pakte ploegmaat Giulio Ciccone gelijk zijn kans. De Italiaan van Trek-Segafredo – die geen rol meer speelt in het klassement – won de vijftiende etappe van de Giro d’Italia vanuit de ontsnapping. Na afloop sprak hij over een herstart van zijn loopbaan.

De laatste etappe voor de derde rustdag was een zware bergrit, met drie lange beklimmingen in het tweede deel. Na de doldwaze etappe van zaterdag, kende de etappe van zondag ook een doldwaas verloop, althans vooral in het eerdere deel van de koers. Na ruim zeventig kilometer reed er uiteindelijk een grote kopgroep, waar acht Nederlanders deel van uitmaakten. Op de één-na-laatste klim reden vervolgens verschillende renners weg, waaronder Ciccone, die op de slotklim veruit de sterkste was. Daarmee boekte hij zijn derde ritzege in de Giro. Eerder won hij al een etappe in 2016 en 2019.

Ciccone koos in het steile begin van de slotklim gelijk de aanval. Hij sloopt onder andere Hugh Carthy door verschillende acceleraties. ‘Het steile gedeelte was het in het begin. Ik dacht: als ik hier ga, dan kan ik het volhouden. In een sprint met twee à drie renners weet je ook niet hoe het gaat aflopen. Ik viel vaak aan, want mijn benen waren vandaag erg goed. Ik wilde graag solo finishen, en de keuze voor de aanval bleek de beste die ik kon maken’, legt Ciccone zijn koerswijze uit in het flashinterview.

Ciccone dankbaar: 'Deze overwinning is voor hen'

Ciccone rekende met zijn overwinning af met wat mindere jaren. De renner toonde in de vijftiende etappe weer zijn benen van 2019, toen hij een rit en het bergklassement won in de Giro, en voor meerdere etappes de gele trui droeg in de Tour de France. ‘Ik was vorig jaar ook goed, maar had pech in de Giro én in de Vuelta. Ik had zoveel problemen, ook een Covid-besmetting. Het is moeilijk om dan je zelfvertrouwen te behouden. Vandaag is denk ik een herstart van mijn carrière’, besluit Ciccone, die kort na de finish in de tranen was na zijn knappe ritzege. Verder werd hij omhelsd door ploegmaat Bauke Mollema, die ook deel uitmaakte van de ontsnapping.

Een paar uur na de etappe laat Ciccone via zijn Instagram in een mooi bericht nog eens weten hoeveel de ritzege van zondag voor hem betekent. ‘Er is een enorme last van me afgevallen. Ik voel me herboren. Een mix van verschillende emoties is de laatste uren door me heen gegaan. De sterkste is dankbaarheid aan hen die me bijstonden in de moeilijkste momenten. Deze overwinning is voor hen.’

Geniet van de intense vreugde bij Ciccone en Trek


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws