🎥 Lefevere niet geheel eens met Plugge: 'Dit keer kan niemand de schuld krijgen' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Lefevere niet geheel eens met Plugge: 'Dit keer kan niemand de schuld krijgen'

🎥 Lefevere niet geheel eens met Plugge: 'Dit keer kan niemand de schuld krijgen'

De vijfde rit in het Critérium du Dauphine 2024 zal voor altijd de boeken ingaan als 'die ene rit van de val' van het hele peloton. Talloze renners getuigden na afloop dat ze honderden meters doorgleden, wat bevestigd werd door de beelden van een aanwezige toeschouwer.... kijk en huiver.

Richard Plugge, ploegbaas van Visma | Lease a Bike, merkte de beelden ook op. De Nederlander zag zijn renners Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk afgevoerd worden en zat uiteraard met een bitter gevoel na afloop van de rit.

De voorvechter van veiligheid citeerde de beelden van de val en merkte daarbij op X het volgende op: 'Zou dit in de F1 gebeuren? Of zou de veiligheidsorganisatie vooraf maatregelen nemen?', onder het credo 'de vraag stellen is hem beantwoorden'.

Lees verder onder de tweet.

Aldag en Lefevere nuanceren namens concurrentie

Plugge was niet de enige afgevaardigde van de grote ploegen die van zich liet horen. 'Eén kilometer verder was het alweer opgedroogd, maar jammer genoeg is het al lang onderdeel van onze sport', vertelde Rolf Aldag van BORA-hansgrohe. 'De meest recente valpartijen blijven altijd in je geheugen, maar het is iets van alle tijden. Wel zijn er meer, maar dat komt door meer verkeersmeubilair en dergelijke. Een val zoals deze, op gladde wegen, hebben we in het verleden gezien en die gaan we ook nog zien.'

Patrick Lefevere, bij Soudal Quick-Step-ploegbaas van Remco Evenepoel, liet ook van zich horen op X naar aanleiding van de val. 'Ik was 600 meter vóór de top van de heuvel. Tot bijna tien minuten voor de aankomst was de weg droog, maar een regenbui veranderde alles in vijf minuten. Dit keer kan niemand de schuld krijgen, anders zou ik de eerste zijn die kritiek levert', aldus de altijd uitgesproken CEO van de Belgische formatie.

Video: chaos na grote valpartij op gladde wegen in Dauphiné

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws