📸 Na de tranen in Baskenland is er nu voorspoed voor Landa: herstel gaat goed, Tour absoluut niet in gevaar Wielrennen
Wielrennen

📸 Na de tranen in Baskenland is er nu voorspoed voor Landa: herstel gaat goed, Tour absoluut niet in gevaar

📸 Na de tranen in Baskenland is er nu voorspoed voor Landa: herstel gaat goed, Tour absoluut niet in gevaar

Het was in het Baskenland niet bepaald de week van Soudal Quick-Step. Nadat eerder al Remco Evenepoel uitviel met een gebroken sleutelbeen en schouderblad, kwamen daags na de inmiddels welbekende horrorcrash ook Mikel Landa en Gil Gelders ten val. Dat meldde de Belgische WorldTour-ploeg op X.

Tijdens de voorlaatste rit vond er op 78 kilometer van de meet wederom een fikse valpartij plaats, met dus andermaal lieden van The Wolfpack als slachtoffers. Volgens de eerste berichten had Landa een nekbrace om en last van de schouder en sleutelbeen. De beelden van de Bask die werd afgevoerd waren hartverscheurend.

Landa met gebroken sleutelbeen én twee gebroken ribben

Iets later kwam de ploeg met een update rondom Landa, die bij nader onderzoek zijn sleutelbeen gebroken bleek te hebben. 'Hij zal nog verder onderzocht worden, om zo het beste pad in het kader van zijn herstelproces uit te kunnen tekenen', werd er vermeld.

Zondag kwam dan weer de bevestiging binnen dat Landa ook nog twee ribben gebroken zou hebben bij de crash. Over de specifieke duur van zijn revalidatietraject is nog altijd weinig bekend.

Gelders stapte weliswaar ook af, maar leek beter weg te komen na zijn valpartij. Op de sociale media-kanalen van Soudal Quick-Step verschenen immers foto's van een glimlachende Gelders, die ook zijn duim opstak.

Landa kan snel weer terug in competitie keren namens Soudal Quick-Step

Een kleine week na de crash in het Baskenland meldt Marca dat het herstel van Landa behoorlijk voorspoedig verloopt. Een operatie aan het sleutelbeen bleef achterwege, uiteindelijk staat een hersteltijd van drie a vier weken te wachten, zo meldt de Spaanse krant. De Ronde van Romandië, die eind deze maand start, komt wellicht nog te vroeg. Tijdens de Dauphiné, die de Bask samen rijdt met zijn kopman Remco Evenepoel, zal Landa zeker weer helemaal fit zijn. De Tour de France komt onder geen beding in gevaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws