Geen Wilco Kelderman in de Giro voor Visma | Lease a Bike, getergde Koen Bouwman als vervanger opgeroepen Wielrennen
Wielrennen

Geen Wilco Kelderman in de Giro voor Visma | Lease a Bike, getergde Koen Bouwman als vervanger opgeroepen

Geen Wilco Kelderman in de Giro voor Visma | Lease a Bike, getergde Koen Bouwman als vervanger opgeroepen

Wilco Kelderman moet passen voor de Giro d'Italia. Dat meldt zijn ploeg Visma | Lease a Bike op woensdagmiddag op X. Koen Bouwman zal hem vervangen.

Kelderman viel in de slotrit van Parijs-Nice en brak daarbij zijn sleutelbeen. Uiteindelijk herstelde hij niet voldoende om op tijd fit te geraken voor de Giro. In overleg met de ploeg is besloten om hem niet te laten starten.

De ploeg laat weten dat reserve Koen Bouwman, die al mee was op trainingskamp met de Giro-deelnemers, Kelderman zal vervangen.

Bouwman liet eerder weten pissig te zijn om niet-selectie voor Giro

Voor Bouwman zal, ondanks de miserie voor zijn ploeggenoot Kelderman, de selectie voor de Giro toch een opsteker zijn. In een eerder stadium liet hij weten vrij ontgoocheld te zijn toen hij erachter kwam gepasseerd te worden voor zijn lievelingskoers. Bouwman, die eerder dit jaar ook al de Wielerweek Coppi e Bartali won, vertelde toen misschien wel met andere ploegen te gaan praten.

'Iedereen mag weten dat ik teleurgesteld was toen ik het hoorde. Ik was natuurlijk supergraag gegaan. Ik ben de Giro-man. Ik vind ook dat ik er thuis hoor, maar de selectie is zo sterk. De afgelopen jaren zat ik aan de goede kant van de streep, nu aan de verkeerde kant. Dat is balen', zei hij in maart.

'Ik steek in ieder geval niet onder stoelen of banken dat ik ga praten met andere ploegen, of al in gesprek ben met mensen. Ik ben er niet de man naar om nu al de kont tegen de krib te gooien. Helemaal niet. Maar grote rondes zijn gewoon zo mooi, daar kom ik het beste tot mijn recht.' Uiteindelijk mag Bouwman dus toch naar de Giro. In welke rol dat zal zijn is ook nog onzeker. Kopman Wout van Aerts selectie is nog ongewis, waarschijnlijk rijdt Bouwman dan in dienst van de klassementsman van dienst: Cian Uijtdebroeks.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws