🎥 Nieuwe beelden bewijzen: vrouwelijke lachebek gooide petje wél bewust richting Van der Poel Wielrennen
Wielrennen

🎥 Nieuwe beelden bewijzen: vrouwelijke lachebek gooide petje wél bewust richting Van der Poel

🎥 Nieuwe beelden bewijzen: vrouwelijke lachebek gooide petje wél bewust richting Van der Poel

De haat en talrijke incidenten jegens Mathieu van der Poel beginnen ernstige vormen aan te nemen aan de kant van de weg. Ook in Noord-Frankrijk was het vorige week zondag in Parijs-Roubaix raak. Een vrouw gooide een petje richting het wiel van de wereldkampioen, die gelukkig doel miste.

Het incident vond plaats op dik 42 kilometer van de meet. Positief gedacht leek het in eerste instantie alsof het petje uit iemand handen glipte. De eerste video bewees helaas anders. Met een frisbee-beweging werd het petje richting de fiets van Van der Poel gegooid. De vrouw stelde zichzelf te gaan aangeven, zo meldde Het Nieuwsblad later.

Bij de NOS ging Van der Poel heel kort in op de worp van de mevrouw. 'Ik kreeg iets wits tegen me aan, maar wist niet wat het was. Over het algemeen was het ongelofelijk om door zo'n muur van geluid te rijden vandaag, maar kennelijk vindt niet iedereen het zo fijn als ik voorop rijd. Daar trek ik me niets van aan.' Op Instagram startte ploegmaat Jonas Rickaert wel een oproep naar de dwaze dame. 'Kent iemand de volgende dame?', vroeg de 30-jarige Belg zich af.

Lees verder onder de video

Ook wéér bier gegooid naar Van der Poel, Fransen doen aangifte

Blijkbaar werd er tijdens de Hel van het Noorden ook nog bier gegooid naar Van der Poel, zo meldde Sporza. Het Belgische sportmedium beschikte over beelden waarop inderdaad te zien is dat een man met bier gooide toen de wereldkampioen voorbij raasde. Op de site van Sporza zijn de beelden van het bier gooien te zien. In de Ronde van Vlaanderen werd ook al met vloeistoffen naar de Nederlander gegooid, daarvan werd reeds één dader geïdentificeerd.

Later werd ook bekend dat rennersvakbond CPA een onderzoek liet starten naar het incident. Bovendien zal het Franse lid van de rennersvakbond aangifte doen bij de autoriteiten. De UNCP (Union Nationale des Cyclistes Professionnels) is de Franse vakbond die is aangesloten bij CPA, de overkoepelende organisatie. Die UNCP nam dus maatregelen.

'We gebruiken de nationale federaties om zulke zaken naar de rechter te brengen', vertelde CPA-voorzitter Adam Hansen in gesprek met Global Cycling Network. 'De CPA zelf kan dit niet doen. We zijn immers een Zwitserse organisatie. Onze leden, en in dit geval is dat de Franse associatie, kunnen een individu wel voor de rechter brengen. Zij doen aangifte bij de lokale autoriteiten, die een volledig onderzoek doen. We zullen deze persoon vinden. Dat is een ding wat zeker is.'

Vrouw van het petje gaat zichzelf aangeven en was te gast in VIP-tent bij Parijs-Roubaix

De dame van de pet, die zij in het wiel leek te willen gooien van Van der Poel, probeerde in de dagen na het incident nog in alle macht haar onschuld te bewijzen. Bij Het Nieuwsblad werd geschreven dat het gaat om een Vlaamse dame, die te gast was in een VIP-ruimte langs de kant én fan is van de wereldkampioen.'Toen we de beelden zagen, dachten we niet dat de vrouw deel uitmaakte van ons gezelschap. Ze had geen badge om onze tent binnen en buiten te kunnen. Maar we hebben het wel onderzocht en al onze klanten gevraagd of ze de dame in kwestie kenden', vertelt Olivier Orlans van Eventor aan de krant. Eventor had enkele klanten en gasten uitgenodigd om de koers bij te wonen.

De vrouw reageerde richting het weekend ook zelf en daarmee leek het incident richting een sluitend einde te lopen. 'Mochten er klachten komen, dan zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen. Meer woorden wil ik daar in de media niet aan vuilmaken', geeft de Vlaamse aan in Het Nieuwsblad. 'Ze heeft ook aangegeven dat ze openstaat voor een gesprek, en dat ze graag aan de vakbond toelichting wil geven over wat daar gebeurd is. Ze wil alles graag uitleggen', bevestigt iemand van de Franse rennersvakbond. De vrouw zou niet met opzet hebben gehandeld en daarmee leek de kous, of eigenlijk de pet, wel af.

Niet dus, want uit exclusieve beelden van HLN kreeg de case op de zondag van de Amstel Gold Race een nieuwe impuls. De video laat niet langer ruimte voor twijfel: de vrouwelijke lachebek gooide het petje wél bewust richting Van der Poel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws