馃帴 Ongelofelijke pech voor Gesink en Visma | Lease a Bike: einde Giro voor Nederlander door breuk in hand Wielrennen
Wielrennen

馃帴 Ongelofelijke pech voor Gesink en Visma | Lease a Bike: einde Giro voor Nederlander door breuk in hand

馃帴 Ongelofelijke pech voor Gesink en Visma | Lease a Bike: einde Giro voor Nederlander door breuk in hand

Slecht nieuws voor Visma | Lease a Bike: Robert Gesink heeft een breuk in zijn hand opgelopen bij zijn val in de openingsrit van de Giro d'Italia en heeft de ronde moeten verlaten. Met dat nieuws kwam Visma | Lease a Bike zondagochtend.

Gesink kwam in aanloop naar de Colle della Maddalena ten val door een onoplettende collega. De Varssevelder ging samen met onder meer Domenico Pozzovivo (VF Group - Bardiani) en de aan zijn knie gehavende Torstein Traeen (Bahrain Victorious) tegen de grond en bleef met veel frustratie staan. Even later stapte hij wel weer op, maar op de fiets voelde hij dat het toch niet helemaal lekker zat.

De Nederlandse klimmer kwam uiteindelijk als laatste van de gruppetto over de meet en onderging na afloop aanvullend onderzoek, waardoor Visma | Lease a Bike nog niet direct kon communiceren over de precieze ernst van de blessures. Uiteindelijk kwam er dus een kleine breuk in de hand van Gesink naar voren, die hem ertoe dwingt om de eerste opgever van de Giro d'Italia te worden.

Een ontzettende klap voor Visma | Lease a Bike en uiteraard Gesink zelf, die in zijn laatste jaar als prof op die manier de Giro moet verlaten, Later dit jaar staat ook de Vuelta erop voor de klimmer van Visma | Lease a Bike, die uiteraard eerst zal moeten herstellen van zijn blessure.

Cian Uijtdebroeks verliest hierdoor 茅茅n van zijn belangrijkste adjudanten bergop, daar Gesink met zijn grote ronde-ervaring de aangewezen man was om de Belg bij de hand te nemen. Attila Valter en Jan Tratnik zullen vermoedelijk aangewezen worden om de rol van de hardrijder over te nemen, al zijn de 23 grote rondes van Gesink natuurlijk niet zomaar te vervangen in de ploegbus.

Video's: Achterband Affini klapt in openingsrit Giro d'Italia, Gesink komt ten val

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws