Brothers in arms: lotgenoten Van Aert (Dwars door Vlaanderen) en Cras (Baskenland) trainen samen Wielrennen
Wielrennen

Brothers in arms: lotgenoten Van Aert (Dwars door Vlaanderen) en Cras (Baskenland) trainen samen

Brothers in arms: lotgenoten Van Aert (Dwars door Vlaanderen) en Cras (Baskenland) trainen samen

Het wielervoorjaar 2024 was er één van de zware valpartijen, jammer genoeg. Met name de crashes in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van het Baskenland hakten er stevig in, maar gelukkig lijkt de weg naar boven voor alle betrokkenen ingezet. Wout van Aert (Visma | Lease a Bike) en Steff Cras (TotalEnergies) behoorden tot de grootste slachtoffers, maar konden zaterdag samen alweer een stevige ronde fietsen.

Van Aert viel op 27 maart hard in Dwars door Vlaanderen, waarbij hij meerdere ribben, borstbeen en een sleutelbeen brak. Cras ging één week later - op 4 april - in het Baskenland tegen het asfalt en liep daarbij een geperforeerde long, een gebroken rib en gebroken ruggenwervels op. Beide mannen zijn echter alweer in training, wat nogmaals aantoont dat topsporters een vak apart zijn.

Op Strava konden ze er - gezien hun titels - alweer de lol van inzien. 'Allebei een Cras op de carrosserie', titelde Van Aert geestig als altijd. Cras deed ook een duit in het zakje: 'Herentalse longafdeling on tours', schreef de sterke klimmer van de Franse TotalEnergies-formatie.

Dat de mannen de snelheid alweer in de benen hebben, blijkt uit de snelheid die ze alweer halen: Van Aert deed zo'n 3 uur en 36 minuten over zijn rit van 121 kilometer, wat goed is voor een gemiddelde van 33,6 kilometer per uur. De Giro d'Italia, die zaterdag begon, wist hij niet te halen, maar richting de zomer lijkt alles in orde te komen voor de Belg.

Ook Cras lijkt zich 'gewoon' op te mogen maken voor zijn hoofddoel van het jaar: de Tour de France, die eind juni begint in Firenze. Of we Van Aert daar ook aan de start gaan zien, is nog niet helemaal zeker.

Foto: Van Aert en Cras delen training met originele titels op Strava

Brothers in arms: lotgenoten Van Aert (Dwars door Vlaanderen) en Cras (Baskenland) trainen samen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws