🎥 Opmerkelijk: Française  schuift onderuit nadat band uit haar wiel springt Wielrennen
Wielrennen

🎥 Opmerkelijk: Française schuift onderuit nadat band uit haar wiel springt

🎥 Opmerkelijk: Française  schuift onderuit nadat band uit haar wiel springt

De Française Marie-Divine Taky Kouame zou haar deelname aan het EK baanwielrennen in München alvast anders hebben voorgesteld. Op het onderdeel vijfhonderd meter tijdrit ging ze na een paar rondes op opmerkelijke wijze onderuit. De band van haar achterwiel sprong eruit, waarna Kouame vervelend onderuit schoof.

De 20-jarige Kouame is een groot talent in het baanwielrennen. Ze won eerder dit jaar het onderdeel vijfhonderd meter tijdrit tijdens de Europese kampioenschappen voor beloften. Daar reed ze ook naar het podium op de Sprint en de Keirin. Eerder tijdens het EK voor elites in München werd ze vierde met haar landgenoten op de Teamsprint. Voor de vijfhonderd meter tijdrit kwalificeerde ze zich als zevende. In de strijd om de medailles kwam ze dus vervelend ten val.

Kouame liet met haar val een flink sppor achter op de baan, zo u kunt zien op onderstaande afbeelding:

🎥 Opmerkelijk: Française  schuift onderuit nadat band uit haar wiel springt

De vijfhonderd meter tijdrit werd uiteindelijk gewonnen door topfavoriete Emma Hinze. De Duitse is viervoudig wereldkampioene, maar had op het EK nog nooit goud gewonnen. Daar bracht ze zaterdag dus verandering in. De Oekraïnse Olena Starikova werd tweede voor de Italiaanse Miriam Vece. De Nederlandse Steffie van der Peet viel met een vierde plek net buiten het podium.

Bekijk hier de opmerkelijke val van Kouame: 

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws