Punten leidraad Movistar: 'Podium Canada levert vrijwel evenveel op als top tien Vuelta' Wielrennen
Wielrennen

Punten leidraad Movistar: 'Podium Canada levert vrijwel evenveel op als top tien Vuelta'

Punten leidraad Movistar: 'Podium Canada levert vrijwel evenveel op als top tien Vuelta'

Zoek 19 augustus niet naar Iván García Cortina op de startlijst van de Vuelta a España. De renner van Movistar moet naar Canada om de ploeg te behoeden van degradatie uit de WorldTour. ‘We gaan het halen’, is García Cortina in gesprek met Marca hoopvol.

Hoewel Movistar op het moment precies veilig staat met een achttiende plek op de UCI Team Ranking, kan het zich allesbehalve een minder najaar veroorloven. Lotto Soudal en Israel-Premier Tech volgen namelijk op kleine achterstand van de Spaanse ploeg. Zodoende moet Movistar een zorgvuldige afweging maken van wie waar op te stellen. Zo sturen ze García Cortina naar het Canadese tweeluik op in september punten te scoren. Daardoor mist de renner de Vuelta.

García Cortina treurt echter niet en snapt de keuze van zijn ploeg. ‘Het heeft geen zin om naar de Vuelta te gaan waar je tien punten krijgt voor het winnen van een etappe. Als ik een podiumplaats behaal in Canada verdien ik bijna evenveel punten als je zou verdienen met een top tien notering in het eindklassement van de Vuelta. Ik ben het eens met de afweging van de ploeg.’ Garciá Cortina eindigde in 2019 als derde in de GP Montréal. In datzelfde jaar werd hij 73ste in de GP Quebec.

Het degradatiesysteem zorgt voor stress bij de renners, daar de punten in het verleden van weinig waarde waren. ‘Het zorgt voor een groot gevecht. Tot dit jaar speelden de punten nog niet zo’n grote rol. Nu is het zeer belangrijk. Degraderen zou voor een ingewikkelde situatie zorgen, maar ik denk dat we het gaan halen’, aldus García Cortina, volgens wie de huidige stand geen correcte weerspiegeling is van de kwaliteit van Movistar. ‘We staan niet waar we verdienen te staan. Een reeks tegenslagen heeft ons punten ontnomen. Zoals in de Tirreno en de Ronde van Baskenland waar Mas (Enric, red.) viel. We gaan het halen, want ik ben er zeker van dat ze een geweldige Vuelta zullen rijden en ik zal ook mijn bijdrage leveren.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws