🎥 Proloog in Giro Donne gestaakt door noodweer; complimenten Van Vleuten en Vos, ondanks gezette tijd Wielrennen
Wielrennen

🎥 Proloog in Giro Donne gestaakt door noodweer; complimenten Van Vleuten en Vos, ondanks gezette tijd

🎥 Proloog in Giro Donne gestaakt door noodweer; complimenten Van Vleuten en Vos, ondanks gezette tijd

De Giro d'Italia Donne kende vrijdag een valse start op de eerste dag van de rittenkoers. De Ronde van Italië voor vrouwen ging na veel gedoe dan toch van start, maar de proloog viel helaas letterlijk in het water.

Veel grote namen hadden ervoor gekozen om vroeg te starten en dus zagen we onder meer Annemiek van Vleuten, Chloé Dygert, Juliette Labous en Mavi Garcia al aan het werk. Op dat moment was het weer al slecht, maar halfweg de proloog begon het ook te hagelen en stormen. Reden voor de organisatie om de boel tijdelijk stil te leggen.

Van Vleuten had op dat moment de snelste eindtijd, een seconde voor Dygert. Nadat Letizia Paternoster na de hervatting een tiende sneller was dan Van Vleuten, en Marianne Vos juist een fractie langzamer dan haar landgenote, begon het weer te plenzen. De organisatie startte het overleg en besloot om de proloog definitief te staken.

Van Vleuten stelt na afloop op social media dat ze, ondanks dat ze een tijd neerzette, blij was met het besluit van de organisatie. 'Het is jammer dat het zo start, maar ik reed in het eerste blok en toen was het al bizar, bizar glad. Op de rechte wegen voelde ik m'n achterwiel glijden. Hopelijk is iedereen die is gevallen oké. Het was een loterij, dus goed dat dit is afgelast.'

Ook vanuit Jumbo-Visma kwamen positieve berichten, onder meer van Vos. 'Ik heb alles gegeven, maar dit is de best mogelijke beslissing. De veiligheid gaat voor!

Video's: Giro Donne onderbroken door hagelstorm

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws