🎥 Step up: Van Aert komt met prachtige inhaker op mooie Kuurne-beelden, ook steward zelf reageert Wielrennen
Wielrennen

🎥 Step up: Van Aert komt met prachtige inhaker op mooie Kuurne-beelden, ook steward zelf reageert

🎥 Step up: Van Aert komt met prachtige inhaker op mooie Kuurne-beelden, ook steward zelf reageert

Voor vele TV-kijkers was het hét beeld van afgelopen weekeinde: Wout van Aert die na zijn overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne werd vergezeld door een steward op een step, terwijl zijn Visma | Lease a Bike-entourage er rennend achteraan ging. De Belg kwam later op de avond zelf ook nog met een leuke inhaker op social media. Het Nieuwsblad maakte het verhaal compleet door daags nadien - maandagochtend 08.30 uur - te bellen met steward Rik Bossuyt.

In totaal begeleidde de 53-jarige Bossuyt Van Aert maar liefst één kilometer lang. En dat dus grotendeels op zijn elektrische step, met de kostelijke beelden tot gevolg. 'Ik ben aan het rijden. Op mijn step? Nee nee, met de wagen. De step zit in de koffer', zo zou hij maandagmorgen verteld hebben aan de Belgische dagkrant. Wat volgt, is een korte profielschets van de man uit Oudenaarde, die al bijna dertig jaar steward is tijdens de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Sinds tien jaar is hij verantwoordelijk voor het opvangen van de winnaar, om die dus vervolgens als een bodyguard te begeleiden naar de mixed zone.

Bossuyt ontving honderden berichten naar aanleiding van Van Aert-begeleiding

'Ik heb die step vorige week zelf gekocht', aldus de 'hoofdrolspeler' in het verhaal. 'Ik zocht vooral een oplossing voor mijn echte job. Als algemeen directeur van de KBK-scholengemeenschap in Kortrijk moet ik mij vaak van de ene school naar de andere verplaatsen. Dat gaat vaak maar om een kilometer of twee, maar met de auto is dat niet te doen. Dan betaal je je blauw aan parking. Tegelijkertijd was het de ideale oplossing voor Kuurne, want sinds een paar jaar moet je daar na de aankomst meer dan een kilometer overbruggen', vat hij het samen.

Er mag wel gesteld worden dat Bossuyt - die vorig jaar ook al op enigszins 'ludieke' wijze in beeld kwam bij laureaat Tiesj Benoot - zondagmiddag (en daarna) viraal ging. 'Het is ongelofelijk. Ik heb wel honderden berichten gekregen. Ik zag ook dat Wout op Instagram een fotootje gepost heeft, waarop ik met zijn fiets rijd en hij met mijn step. Voor alle duidelijkheid, dat is niet echt gebeurd. Maar leuk dat Wout ermee kan lachen, want ik voelde me er al een beetje ongemakkelijk bij. Het moet over hém gaan, niet over mij. Ik deed gewoon mijn job', blijft hij er alleszins nuchter onder. Bossuyt baalt naar eigen zeggen wel een beetje van de gemaakte opmerkingen over zijn gewicht. 'Alsof je fysiek niets kan als je wat zwaarder bent. Bij andere koersen loop ik mee met de renners en daar warm ik mij ook voor op, door aan de aankomst wat te joggen. Maar ik maak me er niet te druk om.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws