🎥 Totale blijdschap in kamp-Vine na winnen Australische tijdrittitel: 'Oooooh my god, you did it' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Totale blijdschap in kamp-Vine na winnen Australische tijdrittitel: 'Oooooh my god, you did it'

🎥 Totale blijdschap in kamp-Vine na winnen Australische tijdrittitel: 'Oooooh my god, you did it'

Jay Vine heeft dinsdag de Australische tijdrittitel weten te veroveren. De klimmer van UAE-Team Emirates bleef Luke Durbridge, Kelland O'Brien en Luke Plapp voor in Ballarat. Bij de vrouwen ging de titel naar Grace Brown.

De titel voor Vine mag voor sommigen dan misschien als een verrassing komen, helemaal uit de lucht vallen komt ie niet. De man die afgelopen winter overstapte van Alpecin-Deceuninck naar UAE-Team Emirates liet enkele weken na zijn transfer al weten dat hij bij zijn nieuwe ploeg hard wil werken aan zijn tijdrit, daar hij vanuit Zwift de potentie zou moeten hebben om erin te excelleren. Dat bewees hij dinsdag dus direct bij zijn eerste beproeving, al is zijn ontwikkeling tegen de klok onderdeel van een langetermijn-strategie.

Topfavoriet Plapp kwam er na zijn zege in de wegrace niet aan te pas, waarna de bal in het kamp-Durbridge leek te liggen. De man van Jayco-AlUla kwam als snelste door bij het tussenpunt, maar moest aan de finish uiteindelijk drie seconden toegeven op Vine. De uiteindelijke winnaar gaf na de wegrit nog aan dat hij niet in zijn beste vorm stak, maar kon dus toch de overwinning meepakken. Ook zijn vrouw was daar na afloop meer dan tevreden mee, getuige onderstaande video.

Results powered by FirstCycling.com

Bij de dames was Brown zoals verwacht outstanding. De dame van FDJ-Suez bleef nummer twee Georgie Howe 38 seconden voor en kon zodoende relatief makkelijk de titel op haar palmares bijschrijven.

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws