Plapp en Ewan trekken na kampioenschap vol verwachtingen naar Tour Down Under, Vine tempert verwachtingen Wielrennen
Wielrennen

Plapp en Ewan trekken na kampioenschap vol verwachtingen naar Tour Down Under, Vine tempert verwachtingen

Plapp en Ewan trekken na kampioenschap vol verwachtingen naar Tour Down Under, Vine tempert verwachtingen

Terwijl we hier in West-Europa nog allemaal op één oor lagen zondag, werd in Buninyong het Australisch kampioenschap wielrennen verreden. Luke Plapp wist met een machtige versnelling in de slotfase voor het tweede jaar op rij de nationale titel binnen te halen, waarmee hij het sterke WorldTour-blok van Jayco AlUla te kijk zette.

Plapp kon na afloop niet geloven wat er gebeurd was, zo deelt hij mee in een communiqué van zijn ploeg INEOS Grenadiers. 'Ik heb er oprecht geen woorden voor, dit was zo anders dan afgelopen jaar.' Waar hij het vorig seizoen nog tegen enkele mannen van Jayco-AlUla op moest nemen, stond er dit jaar een negental tegen over hem. 'Ik heb mijn hersenen er al een jaar over laten kraken om te bedenken hoe ik kon gaan winnen hier, dus ik ben lost for words', aldus de dolblije jongeling.

'Eigenlijk alle goede renners deden mee, dus ik wenste bijna dat ik zelf kon gaan kijken', lachte de Aussie breeduit. 'Ik wist niet precies hoe ik het moest gaan spelen, dus ik probeerde gewoon het goede moment af te wachten. Ik voelde mijzelf de hele koers goed, maar het was een rare koers en ik kan eigenlijk niet geloven dat ik het voor elkaar heb gekregen', stelde de man die in de slotfase op een stuk bergaf weg reed bij topfavoriet Michael Matthews. 'Nu kan ik niet wachten om met deze trui en fiets van start te gaan in de Tour Down Under, laat die race maar beginnen!'

Plapp en Ewan trekken met vertrouwen richting Tour Down Under, Vine heeft nog werk te doen

Slotklim was er voor Ewan te veel aan, Vine heeft nog werk te doen

De mannen van Jayco-AlUla namen bijna Caleb Ewan mee op de bagagedrager, maar de kleine sprinter van Lotto-Dstny moest in de slotfase passen. Desondanks was ook hij tevreden met zijn wedstrijd. 'Het is een lastige omloop die me niet helemaal ligt. Ik had die goede dag, maar het tempo lag ook heel hoog. Ronde na ronde werden er renners gelost, totdat met zo’n 20 renners overbleven die samen de laatste ronde ingingen', analyseerde Ewan.

'Ik wist dat ik de snelste in die groep was, maar op de laatste klim begonnen de aanvallen. Die waren er teveel aan, en ik moest de groep helaas laten gaan. Ik baal van die laatste ronde, maar tegelijk mag ik tevreden zijn over mijn vorm. Ik ben vol vertrouwen voor de Tour Down Under', klonk het positief bij Ewan.

Iemand die nog wat meer werk te doen heeft, is Jay Vine, die uiteindelijk niet finishte. 'Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk te doen als dat ik kon met deze vorm. Ik reed vrij slim, maar had uiteindelijk gewoon niet de benen. Dat is logisch als je kijkt naar waar ik nu sta in de seizoensopbouw, maar ik had graag in wat betere vorm aan de start gestaan van het nationale kampioenschap. Het paste jammer genoeg niet met het oog op de grotere doelen.'

'Al bij al ben ik blij met hoe ik heb gereden, maar uiteraard teleurgesteld met het resultaat. Nu maak ik mij op voor mijn eerste nationale kampioenschap tijdrijden, waar ik heel veel zin in heb', sluit Vine af op Instagram. De tijdrit staat dinsdag op het programma in Ballarat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws