📸 Update | Weekje na rollentrainingen rijdt Gesink alweer rond op de weg: 'Maar kan nog niet alles door brace' Wielrennen
Wielrennen

📸 Update | Weekje na rollentrainingen rijdt Gesink alweer rond op de weg: 'Maar kan nog niet alles door brace'

📸 Update | Weekje na rollentrainingen rijdt Gesink alweer rond op de weg: 'Maar kan nog niet alles door brace'

(8 mei 2024) Een opvallend maar bovenal hoopgevend bericht vanuit het kamp van Visma | Lease a Bike. Robert Gesink, die er in de Giro d'Italia al in rit één bij lag en niet van start kon gaan in etappe twee, traint alweer op de rollen! Dat deelde de Condor van Varsseveld in een bericht op Instagram.

De 37-jarige Gesink toont in het bericht een foto van hemzelf op de rollenbank, met - uiteraard - het welbekende uitzicht op het schitterend Andorra, waar hij al lang resideert. Zijn hand zit nog altijd in het gips, maar fietsen doet-ie in ieder geval!

'Terug naar de tekentafel, wat betekent rijden op deze hometrainer', schrijft Gesink vrij vertaald vanuit het Engels in het bijschrift van de desbetreffende post. Gesink bleek met de kennis van een paar dagen later niet de enige pechvogel binnen de Nederlandse ploeg. Ook Attila Valter en Christophe Laporte gingen vrij hard tegen het asfalt, beiden op dag vijf.

Update - 15 mei 2024 (08.30 uur): Gesink kan nog niet alles, maar geniet van terug op de fiets zijn

In een nieuw bericht op Instagram, ongeveer één week na Part I geplaatst, heeft Gesink wederom van zich laten horen omtrent zijn herstel. Op de foto zien we dat de rot in het vak aan het fietsen is op een mountainbike (uiteraard in Andorra), met om zijn linkerhand en -pols een brace.

'Het voelt geweldig om weer op pad te zijn', schrijft hij in het bijschrift (zeven dagen eerder was Gesink nog genoopt om enkel op de rollen te trainen). 'Ik kan zeker nog niet alles door die brace om mijn hand, maar het is alleszins een goede start. Vanaf hier gaat alles naar beneden. Of naar boven, het is maar net wat je voorkeur is om de metafoor te laten kloppen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws