🎥 Visma | Lease a Bike houdt na nare crashes Laporte en Valter amper fitte renners over, dit zijn de updates Wielrennen
Wielrennen

🎥 Visma | Lease a Bike houdt na nare crashes Laporte en Valter amper fitte renners over, dit zijn de updates

🎥 Visma | Lease a Bike houdt na nare crashes Laporte en Valter amper fitte renners over, dit zijn de updates

Het slechte nieuws blijft zich opstapelen voor Visma | Lease a Bike in de Giro d'Italia. Na het wegvallen van Robert Gesink en valpartijen van onder meer Olav Kooij en Attila Valter was het op dag vijf weer raak voor de Nederlandse ploeg. Europees kampioen Christophe Laporte kwam hard ten val en niet veel later ging ook Valter nog eens tegen het asfalt. In de Leiderstrui haalde het medisch dossier op bij de bus.

Laporte had in de rit richting Lucca net zijn spurtvoorbereiding gedaan tijdens een tussensprint, toen hij bij het praten tegen een Alpecin-Deceuninck-coureur een put over het hoofd zag en hard tegen het asfalt klapte. Zoals op de beelden te zien was, reed Laporte vrij rustig achter de sprinters richting de tussensprint. Daarbij wilde hij iets zeggen tegen een conculega, net op het moment dat hij in een put reed.

De Fransman had zijn stuur op dat moment net goed vast en klapte hard tegen het Italiaanse asfalt, waar hij ook even beduusd op bleef zitten. Daarbij hield hij in eerste instantie zijn enkel vast, om vervolgens na het checken van zijn schaafwonden zijn weg voort te zetten. Valter lag er op 26 kilometer van de finish bij. De Hongaar, die op dag twee al viel en sindsdien last had van z'n knie, kon zijn weg ook vervolgen na een korte adempauze.

Lees verder onder de video

Visma | Lease a Bike geeft update over Laporte en Valter

Het is een hard gelag voor Visma | Lease a Bike en Kooij, die in de spurtritten rekenen op de diensten van Laporte. Dinsdag deed hij nog een perfecte lead-out voor Kooij, die zelf ook al op zijn knie viel in deze Giro. Cian Uijtdebroeks hoopt op zijn beurt op de grillen van Valter in de lastigere etappes, helemaal nu Gesink al na dag één naar huis moest door een gebroken hand. 'Het was heel tricky gedurende de dag en voor de ploeg een shit day. Het is jammer dat Olav daardoor niet kon sprinten. Er zijn veel kansen deze Giro, maar iedere kans is er wel één', zei de jonge Belg er over in een flash interview.

Op de vraag of hij nog kan lachen, moet ploegleider Marc Reef dan ook een antwoord schuldig blijven. 'Het was weer een heftige dag. We moeten zien wat de schade is bij Christophe, die wel weer op de fiets kon stappen en terug richting peloton kon rijden. Dat is een goed teken, maar we moeten wel foto's maken. Hij heeft vooral last van z'n borst. Hij knalde door een put van een paar centimeter en het stuur schoot uit z'n handen. Het klapte toen met z'n borst op het stuur. Daarna waren we best goed onderweg en wilden we weer meedoen met achtervolgen, toen Attila onderuit ging.'
Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws