🎥 Van Aert haakt af in Jaén Paraiso na platte band op allereerste gravelstrook, oorzaak blijkt een spijker Wielrennen
Wielrennen

🎥 Van Aert haakt af in Jaén Paraiso na platte band op allereerste gravelstrook, oorzaak blijkt een spijker

🎥 Van Aert haakt af in Jaén Paraiso na platte band op allereerste gravelstrook, oorzaak blijkt een spijker

Wout van Aert startte maandag als een van de topfavorieten in de Clasica Jaén Paraiso, maar bij de allereerste gravelstrook was het meteen miserie. De 29-jarige Belg reed aan het begin van de gravelstrook lek en zou die achterstand nooit meer goedmaken.

Op de eerste strook op vijftig kilometer van de streep lag dan de eerste gravelstrook op het parcours en meteen sloeg het noodlot bij Van Aert toe. De Belg kreeg meteen te kampen met een lekke tube, kreeg wel meteen het wiel van Per Strand Hagenes, maar moest samen met de achtergebleven Tim van Dijcke en Arnaud De Lie aan een lange achtervolging beginnen.

'Bij het oprijden van de gravelstrook reed ik al lek. De ploegleider vertelde dat er een grote nagel in mijn band zat. Dat is het soort lekke band waaraan je weinig kan doen', vertelt Van Aert aan HLN, nadat hij terugkeerde bij de bus. 'De koers brak open op het moment dat ik plat reed. Veel nut had het niet om Sepp (Kuss, red.) en Jan (Tratnik, red.) te laten wachten. Ik heb nog geprobeerd, maar het lukte niet. Ik had nog een tijdje Tim (van Dijke, red.) bij mij, en op die klim probeerde ik over te steken. Maar toen dat niet lukte wist ik dat het over was.'

Lees verder onder de video van Eurosport.

Kuss, Wellens en Tratnik verzorgen chaotisch koersbegin

Het koersbegin was overigens ook meteen chaotisch, want tal van renners zagen kansen in de vlucht van de dag. Eerst gingen Vuelta-winnaar Sepp Kuss en Marc Soler aanvallen, dan weer was het de beurt aan Tim Wellens, Ben Turner (tweede vorig jaar) en Visma | Lease a Bike-renner Jan Tratnik en Per Strand Hagenes. Zowel UAE Team Emirates als de Nederlandse ploeg van Van Aert probeerden hun mannetje vooraan te krijgen, maar uiteindelijk slaagde enkel het team uit de Emiraten daarin.

Bij het begin van de uitzending op zeventig kilometer van het einde schoten er nog namelijk nog vijf vluchters over: het Spaanse supertalent Igor Arrieta namens UAE, net als nationaal kampioen Oier Lazkano (Movistar), de Fransman Nicolas Prodhomme (Décathlon AG2R), de Ecuadoraan Jefferson Cepeda (Caja Rural-Seguros RGA) én Alex Molenaar (Illes Balears Arabay Cycling), die dit seizoensbegin zich al meermaals liet zien in de vlucht. Het viertal vooraan waren absoluut geen pannenkoeken en dat begreep Visma | Lease a Bike meteen. In dienst van Van Aert nam de ploeg de koers in handen, waardoor de mannen vooraan ook moesten versnellen. Dat was er voor Molenaar echter te veel aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws