dsm-firmenich PostNL gaat 'alles op alles zetten' om trein Jakobsen te laten renderen in UAE Tour Wielrennen
Wielrennen

dsm-firmenich PostNL gaat 'alles op alles zetten' om trein Jakobsen te laten renderen in UAE Tour

dsm-firmenich PostNL gaat 'alles op alles zetten' om trein Jakobsen te laten renderen in UAE Tour

dsm-firmenich PostNL heeft in een persbericht haar selecties voor de belangrijke wedstrijden van de komende wielerweek bekendgemaakt. De Nederlandse formatie trekt met onder meer Casper van Uden en Gijs Leemreize naar de Ronde van de Algarve, terwijl Fabio Jakobsen de volledige ondersteuning krijgt in de UAE Tour.

In Portugal is Pim Ligthart de coach van dienst. 'We zijn klaar voor 5 spannende koersdagen tijdens de Volta ao Algarve', laat hij weten. 'Er zijn twee etappes die op papier in een sprint zullen eindigen, waarin we Casper inzetten als onze finisher en voortbouwen op de goede start die het team had in de AlUla Tour. Voor de twee finales bergop zullen we een van de nieuwe gezichten in ons team, Gijs Leemreize, als finisher opstellen. Als we die dagen goed rijden, kunnen we kijken of we meedoen in het algemeen klassement.'

Terwijl Romain Bardet zijn ding mag doen in eigen land tijdens de Classic Var en Tour des Alpes Maritimes, wordt Fabio Jakobsen met een deel van zijn sprinttrein doorgevlogen van Oman naar de Verenigde Arabische Emiraten. Daar gaat maandag namelijk de UAE Tour van start, een koers waar veel prestigieuze sprinters hun opwachting zullen maken.

'We gaan vol vertrouwen naar de UAE Tour na een goede start van het seizoen', aldus coach Matt Winston. 'In de wedstrijd zelf zijn er drie, mogelijk vier, zuivere sprintkansen. Op die dagen zullen we alles op alles zetten om onze sprinttrein goed te laten werken, zodat we Fabio als onze afmaker in kunnen zetten in de finale en hij er volledig voor kan gaan in de sprints. In de twee bergetappes hebben we Max Poole als onze man, dus we zullen als groep goed moeten samenwerken om hem zo fris mogelijk op die laatste beklimmingen te krijgen. Daar zullen we vechten voor de best mogelijke etapperesultaten, en zien wat dat ons brengt in het klassement.'

Selectie dsm-firmenich PostNL Ronde van de Algarve 2024

Pavel Bittner
John Degenkolb
Gijs Leemreize
Niklas Märkl
Martijn Tusveld
Bram Welten
Casper van Uden

Selectie dsm-firmenich PostNL Classic Var & Tour des Alpes Maritimes 2024

Romain Bardet
Patrick Bevin
Romain Combaud
Sean Flynn
Chris Hamilton
Vlad van Mechelen
Kevin Vermaerke

Selectie dsm-firmenich PostNL UAE Tour 2024

Tobias Lund Andresen
Alex Edmondson
Fabio Jakobsen
Julius van den Berg
Enzo Leijnse

Max Poole
Timo Roosen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws