🎥 Van der Poel en Pogacar lachen in de zon: 44 (!) renners finishen Waalse Pijl, Skjelmose van fiets gedragen Wielrennen
Wielrennen

🎥 Van der Poel en Pogacar lachen in de zon: 44 (!) renners finishen Waalse Pijl, Skjelmose van fiets gedragen

🎥 Van der Poel en Pogacar lachen in de zon: 44 (!) renners finishen Waalse Pijl, Skjelmose van fiets gedragen

De Waalse Pijl 2024 gaat de geschiedenisboeken in als één van de meest zware en heroïsche. In een koers die normaliter altijd voortkabbelt en finisht met een sprint bergop op de Muur van Hoei, was het woensdag oorlog door de barre weersomstandigheden. Vrijwel alle topfavorieten gaven onderkoeld op, nadat ze al in de voorfinale werden gelost.

Tom Pidcock, Marc Hirschi, Mattias Skjelmose, Dylan Teuns, David Gaudu... Zomaar wat namen die de Waalse Pijl konden winnen, maar op de voorlaatste keer Muur van Hoei bij de eersten werden gelost. De benen draaiden niet meer in de koers, die halfweg werd overvallen door sneeuw en ijskoude regen. Daar waren zelfs de regenjasjes niet op bedacht, laat staan de veelal blote benen. Skjelmose moest volledig onderkoeld zelfs van zijn fiets worden gedragen richting een warme plek. 'Alles is onder controle, een warme douche hielp', stelde Lidl-Trek niet veel later.

Lees verder onder de video!

Bevroren en rillende renners in Waalse Pijl, Van der Poel in de zon

Het leverde allemaal heroïsche beelden op. Mathieu Burgaudeau die vol in beeld en volledig onderkoeld een jasje probeerde aan te trekken, gedoe met een jasje bij Q36.5 en slowmotion-beelden van mannen die liever met een joggingbroek onder de dekens zouden kruipen. Slechts 44 renners haalden de streep. Voor velen geen ideale voorbereiding voor Luik-Bastenaken-Luik op zondag. Want de twee grote namen voor die wedstrijd - Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar - lachten deze week nog vanuit de zon, ergens op een berg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws