🎥 Vuelta a España al vroeg onthoofd: Evenepoel en Almeida lossen op Aubisque: 'Vanmorgen was hij oké' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Vuelta a España al vroeg onthoofd: Evenepoel en Almeida lossen op Aubisque: 'Vanmorgen was hij oké'

🎥 Vuelta a España al vroeg onthoofd: Evenepoel en Almeida lossen op Aubisque: 'Vanmorgen was hij oké'

De dertiende etappe in de Vuelta a España is al vroeg volledig ontspoord. Klassementsrenners Remco Evenepoel en João Almeida moesten op de Col d'Aubisque al lossen, onder het tempo van Jumbo-Visma.

De focus in de dertiende rit lag eerst op Almeida, die volgens Portugeze media met keelpijn was opgestaan en loste op de Aubisque. Dat was de tweede klim van de dag, van vier in totaal. De Portugees van UAE Team Emirates was voor de etappe de nummer zes van het algemeen klassement.

Niet veel later volgde de volgende schok, want de halve ploeg van Soudal-Quick Step was opeens gelost uit het peloton, waar Jumbo-Visma met Robert Gesink tempo maakte. Het bleek niet voor niets, want de witte trui van Evenepoel zat er schokschouderend bij.

Was het talent ziek? Volgens Soudal-Quick Step niet, meldde GCN later in de etappe. Ze belden met teambaas Patrick Lefevere, die verbaasd opnam. 'Ik heb ook vragen. Ik ben in België, vanmorgen was hij nog oké', aldus PatLef doen. Ook de persvoorlichting van Quick zou hebben aangegeven dat Evenepoel niet ziek is.

Video's: Evenepoel en Almeida lossen vroeg in Vuelta

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws