Van Poppel doorbreekt Jumbo-Visma-dominantie met heerlijke millimetersprint in Tour of Britain Wielrennen
Wielrennen

Van Poppel doorbreekt Jumbo-Visma-dominantie met heerlijke millimetersprint in Tour of Britain

Van Poppel doorbreekt Jumbo-Visma-dominantie met heerlijke millimetersprint in Tour of Britain

Danny van Poppel heeft verrassend de zesde etappe in de Tour of Britain gewonnen. De Nederlander van BORA-hansgrohe doorbrak de dominantie van Jumbo-Visma, dat met Olav Kooij (vier) en Wout van Aert (één) de eerste vijf etappes had gewonnen. Kooij werd in de massasprint van vrijdag 'slechts' zesde, Van Poppel bleef Ethan Vernon met een millimeter voor.

De zesde etappe betekende in principe de laatste kans voor de sprinters en dus was het niet zo gek dat meerdere ploegen ervoor wilden gaan, ondanks het feit dat Jumbo-Visma in de dagen ervoor had gedomineerd. Abram Stockman en Hartthijs de Vries zaten mee voor het actieve TDT-Unibet. Ook Danny van der Tuuk, Jack Rootkin-Gray en William Tibdall waren van de partij.

Jumbo-Visma controleerde voor zes op een rij en het had de mazzel dat er twee uit de kopgroep wegvielen door materiaalpech. Unibet-renners Stockman en De Vries bleven zelfs als laatste twee over, maar op veertien kilometer van de streep waren ze eraan voor de moeite. De blik kon worden gericht op de massasprint, de zesde op een rij...

Nog voordat de treintjes goed en wel op de rails waren gezet, was Fernando Gaviria al uitgeschakeld middels een crash. Jumbo-Visma leek alles onder controle te hebben, ook toen er in de diepe finale nog een eenling vandoor ging. In de slotfase was het echter niet de Nederlandse ploeg, maar INEOS Grenadiers dat de kop nam.

Wout van Aert leek de meubelen te redden in de laatste kilometer, maar hij gaf vroeg af, waardoor Kooij besloot nog niet te sprinten. Dat kwam hem duur te staan, aangezien hij ietwat werd ingesloten en Van Poppel en Vernon er in een millimetersprint om streden. Van Poppel bleek na de finishfoto net iets sneller.

Uitslag etappe 6 Tour of Britain 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws