🎥 Wat de televisiekijker niet zag: Gogl en Oss uit koers na keiharde val met fan (en Van Poppel) Wielrennen
Wielrennen

🎥 Wat de televisiekijker niet zag: Gogl en Oss uit koers na keiharde val met fan (en Van Poppel)

🎥 Wat de televisiekijker niet zag: Gogl en Oss uit koers na keiharde val met fan (en Van Poppel)

In een wielerwedstrijd over kasseien volgen de meeste verhalen pas na de koers. Zo ook na de vijfde etappe in de Tour de France. Primoz Roglic vertelde na de streep doodleuk dat zijn schouder uit de kom was en er zijn beelden van een vreselijke valpartij op de kasseien, met daarbij Daniel Oss, Michael Gogl en Danny van Poppel.

Van Poppel is de man in het shirt van BORA-hansgrohe, iemand die zich lang handhaafde in het voorste peloton. Het noodlot sloeg echter toe toen Oss in het shirt van TotalEnergies te ver in de berm reed en keihard in aanraking kwam met een fan langs de weg. Van Poppel zat er achter en vloog er overheen, Gogl kon de crash ook niet ontwijken.

Waar het meteen einde koers was voor Gogl van Alpecin-Deceuninck, daar reden Oss en Van Poppel de etappe nog uit. Oss kwam binnen op dik dertien minuten van winnaar Simon Clarke, Van Poppel gaf aan de streep 11.42 minuten toe. Laat in de avond bleek uit onderzoek dat Oss een halswervel brak bij de val: einde koers voor hem.

In een persbericht van BORA laat ploegbaas Rolf Aldag weten dat het met Van Poppel naar omstandigheden goed gaat. 'Zijn crash was een bittere pil. De dokter heeft hem gecheckt en hij lijkt oké voor de volgende etappe.

Video: Oss, Van Poppel en Gogl vallen hard


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws