Haig breekt pols bij crash met Roglic, ook breuken voor Gogl en Oss; hersenschudding Ewan Wielrennen
Wielrennen

Haig breekt pols bij crash met Roglic, ook breuken voor Gogl en Oss; hersenschudding Ewan

Haig breekt pols bij crash met Roglic, ook breuken voor Gogl en Oss; hersenschudding Ewan

Jack Haig, de kopman van Bahrain Victorious, heeft de Tour de France verlaten, zo meldt zijn ploeg op Twitter. De Australische renner, die vorig jaar derde werd in de Vuelta a España, bereikte in etappe 5 de finish in Arenberg niet na een valpartij. Ook Michael Gogl van Alpecin-Deceuninck stapte vroegtijdig af na een harde crash.

Haig en Gogl waren de eerste twee opgaves van deze Tour, nadat er in de eerste vier dagen nog geen abandon te melden viel. Op de kasseien richting Arenberg was het echter nerveus en dus werd er veel gevallen. Alpecin-Deceuninck meldt dat Gogl meteen per ziekenwagen naar het dichtbijzijnde ziekenhuis werd gebracht. Na onderzoek werd duidelijk dat Gogl bij de val een sleutelbeen heeft gebroken. Ook liep hij een breuk op in zijn bekken. Hij zal in België geopereerd worden.

Haig lag er op zijn beurt bij in de finale, nadat hij juist het grootste gedeelte van de etappe had overleefd. De Australiër, die vorig jaar ook al uitviel na een crash in de eerste week van de Tour, werd nader onderzocht. Hij haalde zijn hele rug open, had andere schaafwonden en moest gehecht worden aan zijn elleboog. Bahrain Victorious meldt in een persbericht dat Haig ook een breuk in pols opliep.

Ewan met lichte hersenschudding, Oss uit koers

Er waren meer getroffenen in de vijfde etappe, al reden zij de rit wel uit. Primoz Roglic had z'n schouder uit de kom, al drukte hij die er zelfstandig weer in. Caleb Ewan lag er op hetzelfde moment bij als Haig en Roglic en liep meerdere schaafwonden op. Het wedstrijdrapport spreekt ook over een lichte hersenschudding, maar Ewan reed de race wel gewoon uit. Het Nieuwsblad meldt dat Ewan zijn helm brak en dat hij na de etappe alsnog voor onderzoek naar het ziekenhuis is gegaan.

Voor Daniel Oss van TotalEnergies was de Tour laat op de avond alsnog voorbij. De Italiaan crashte op de kasseien tegen een supporter, de val waar ook Gogl en Danny van Poppel bij betrokken waren. Onderzoek wees uit dat Oss een halswervel gebroken heeft. Meteen einde wedstrijd, luidde de conclusie van zijn ploeg in een statement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws