🎥 Weergoden blijven Vuelta teisteren: Klassementstijden eerder opgenomen door modderpoel op slotklim Wielrennen
Wielrennen

🎥 Weergoden blijven Vuelta teisteren: Klassementstijden eerder opgenomen door modderpoel op slotklim

🎥 Weergoden blijven Vuelta teisteren: Klassementstijden eerder opgenomen door modderpoel op slotklim

De negende etappe in de Vuelta a España was er andermaal niet eentje met al te best weer. Nadat het openingsweekend van de ronde al werd geteisterd door regen, kwam een week later de wind opzetten. Met een flinke portie regen erbij, kwam de slotklim zo flink onder water te staan.

Al tijdens de etappe kwamen beelden door van journalist Kristof Meul, die de Collado de la Cruz de Caravaca per auto omhoog reed en omgewaaide hekken en een onverharde modderstrook in de slotkilometer tegenkwam.

Al snel volgden meer video's, met onder meer mensen die voor de organisatie probeerden om stukken asfalt schoon te vegen en te blazen met bladblazers. De onverharde slotstrook bleef echter een probleem, met een busje van de organisatie die zelfs vast kwam te zitten in de modder.

De organisatie kon niet anders: de laatste 2,05 kilometer werd geneutraliseerd, waardoor de klassementstijden eerder werden opgenomen. De strijd om de dagzege moest echter wel worden uitgevochten op de schier onbegaanbare wegen richting de top.

Video's: Chaos op slotklim in negende etappe Vuelta a España

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws