Van der Poel showt regenboog, vooral door decompressie op training: 'Valt dit seizoen niet veel meer te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel showt regenboog, vooral door decompressie op training: 'Valt dit seizoen niet veel meer te winnen'

Van der Poel showt regenboog, vooral door decompressie op training: 'Valt dit seizoen niet veel meer te winnen'

Op zondag 3 september rijdt Mathieu van der Poel de Bretagne Classic - Ouest-France. De Franse eendagskoers geldt als zijn eerste officiële wegwedstrijd in de regenboogtrui. Tegenover de toegestroomde media, waar ook In de Leiderstrui toebehoorde, blikte hij in startplaats Plouay alvast vooruit op de lastige klassieker, die in totaal maar liefst 4.000 (!) hoogtemeters bevat.

Voor Van der Poel was 2023 een heus topjaar. In dat kader zou menig wielerliefhebber en -volger dan ook vermoeden dat de kersvers wereldkampioen wel eventjes z'n gemak zou houden vooraleer het cross-seizoen begint. Voor de 28-jarige Nederlander gaat die vlieger echter niet op. 'Matje' werkt in het restant van dit kalenderjaar een fiks wegprogramma af. Na de wedstrijd over de Bretonse heuvels trekt hij onder meer nog richting de GP de Fourmies (10 september), de GP Wallonie (13 september) en Parijs-Tours (8 oktober).

Waarom hij toch nog heeft gekozen voor zo'n uitgebreide wedstrijdplanning? 'Tot aan het testevent voor de Olympische Spelen (op 23 september, red.) wilde ik eigenlijk toch nog wat koersen rijden en een beetje in vorm blijven. Ik denk dat ik liever wat koers dan dat ik ga trainen, vooral omdat er ook best wat decompressie is.'

Lees verder onder de foto!

Van der Poel showt regenboog, vooral door decompressie op training: 'Valt dit seizoen niet veel meer te winnen'
Van der Poel won in augustus de wereldtitel

'Misschien wordt de vorm juist wel beter door meer te koersen', aldus Van der Poel

'Ik denk namelijk dat ik mijn beste seizoen ooit heb gereden', vervolgt de man uit Kapellen zijn relaas. 'In dit stadium van het wegseizoen valt er niet veel meer te winnen voor mij. Ik merk dat zoiets ook op trainingen meespeelt. En het is natuurlijk ook gewoon leuk om te koersen.' De organisatie van de Bretagne Classic - Ouest-France had in die zin dus geluk, want zij zagen de naam van de alleskunner op de startlijst verschijnen.

Naar eigen zeggen gaat Van der Poel zijn beste vorm niet meer halen in de wegwedstrijden die nog komen gaan. Toen In de Leiderstrui hem vervolgens vroeg of hij dan wel écht met ambitie aan de start van de Bretagne Classic stond, antwoordde hij gevat. 'Ik heb zeker ambitie om het beste van mezelf te laten zien. Ik heb de voorbije dagen namelijk gewoon nog lekker wat gefietst. Maar mijn grote doelen zijn gewoon gepasseerd. Het is een geweldig jaar geweest en ik probeer daar gewoon van te genieten. Alles wat ik nu nog rijd, gaat waarschijnlijk niet van meerwaarde zijn. Maar misschien wordt de vorm juist wel beter door meer te koersen', doet hij de harten van zijn fans alvast wat sneller kloppen.

Lees verder onder de foto!

Van der Poel showt regenboog, vooral door decompressie op training: 'Valt dit seizoen niet veel meer te winnen'
Van der Poel tijdens het WK

Volgens Van der Poel is lastige wedstrijd in Bretagne met oog op toekomst zo slecht nog niet

Een wedstrijd van 258 kilometer met ongeveer 4.000 hoogtemeters, je zou haast zeggen dat je het hebt over een klassieker van het kaliber Luik-Bastenaken-Luik. 'Dit is echt geen makkelijke om mee te beginnen', vertrouwt hij deze website toe. 'Het is én lang én lastig. Maar met het oog op wat er komen gaat, is dat misschien zo slecht nog niet.'

'Ik vind het altijd leuk om in Frankrijk te koersen', steekt het goudhaantje van de Belgische WorldTour-formatie zijn voorliefde niet onder stoelen of banken. 'Ook in deze regio heb ik al een aantal wedstrijden gehad. Ook voor mij is dit een lastig parcours, maar het is er wel eentje dat zich leent voor aanvallend rijden. Het zal allemaal afhangen van mijn benen, ik ben benieuwd hoe ze aanvoelen. We zijn hier in ieder geval met een goede ploeg', doelt hij op de aanwezigheid van onder anderen Jasper Philipsen en Soren Kragh Andersen.

Youri van den Berg (Twitter: @YourivndnBerg)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws