Aanval Lecerf strandt in schoonheid in Rwanda, Restrepo wint spurt, Reinderink nieuwe leider Wielrennen
Wielrennen

Aanval Lecerf strandt in schoonheid in Rwanda, Restrepo wint spurt, Reinderink nieuwe leider

Aanval Lecerf strandt in schoonheid in Rwanda, Restrepo wint spurt, Reinderink nieuwe leider

Jhonatan Restrepo (Polti-Kometa) heeft de derde etappe in de Ronde van Rwanda naar zijn hand weten te zetten. Na een tumultueuze rit was de Colombiaanse puncher in Italiaanse dienst de beste van een gereduceerd peloton.

De rit op dag drie was een relatief vlakke etappe. In de tweede rit in lijn was vooral de finale zeer verraderlijk. Het bleef de hele dag op en af gaan en in het laatste deel lagen nog vier beklimmingen van naam. Het kon dus vele kanten op wat betreft de etappezege. De vlucht van de dag werd gecontroleerd door de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step, in dienst van klimmer William Junior Lecerf.

In het Afrikaanse land, waar volgend seizoen het WK wielrennen wordt verreden in de hoofdstad Kigali, kregen de renners de tijd en ruimte om te genieten van het landschap. De kopgroep, waar de namen Tuyizere (Inovotec), Mugalu (Maystars), Geary (SouthAfrica) en Habteab (Bike Aid) waren, werd namelijk ruimschoots binnen schootsafstand gehouden.

Leider Einhorn doet kamikaze-aanval

Itamar Einhorn, eerder al winnaar van de tweede rit op maandag, maakte een einde aan de relatieve rust met een opvallende aanval op circa zestig kilometer van de aankomst. De man uit Israël mocht er even voor rijden, maar werd uiteindelijk 'gewoon' ingerekend door de heren van de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step en moest het peloton vervolgens ook laten gaan. Daarmee leek hij zijn leidende positie in het klassement direct op te geven.

Het peloton werd hierdoor meer en meer gereduceerd, wat in de slotfase uiteindelijk leidde tot een aanval van Lecerf. De kleine puncher uit Halle reed zichzelf vijftien seconden los van het peloton, maar werd uiteindelijk toch bijgehaald door het peloton. Daarna was Restrepo de beste in een spurt met de mannen die de heuvels in Rwanda overleefd hadden. Pepijn Reinderink, ook van de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step, pakte de leiderstrui over van Einhorn.

Uitslag etappe 2 Ronde van Rwanda 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws