Visma | Lease a Bike zag dat Bart Lemmen 'troeven niet ten volle kon benutten' in UAE Tour-tijdrit Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike zag dat Bart Lemmen 'troeven niet ten volle kon benutten' in UAE Tour-tijdrit

Visma | Lease a Bike zag dat Bart Lemmen 'troeven niet ten volle kon benutten' in UAE Tour-tijdrit

Visma | Lease a Bike kijkt tevreden terug op de tijdrit in de UAE Tour. Attila Valter kon van start gaan na zijn harde val in de eerste rit en de ploeg keerde met enkele ereplaatsen terug naar het hotel. Ook bij dsm-firmenich PostNL zagen ze de kopman, in hun geval Max Poole, goed presteren.

Tim van Dijke was op een twaalfde plek de beste renner van Visma | Lease a Bike in de door Brandon McNulty gewonnen tijdrit rondom het eiland van Al Hudayrirat. 'Algemeen gezien was het een behoorlijke dag voor ons. Tim werkte een goede tijdrit af, wat hem ook enorm ligt. Ook zijn broer Mick, Loe van Belle en Bart Lemmen finishten in de top dertig. Met Bart hoopten we stiekem op meer, maar in een korte, rechte tijdrit als dit kon hij zijn troeven niet ten volle benutten. Dit was een prima resultaat', aldus ploegleider Maarten Wyntants via de kanalen van de formatie.

Attila Valter eindigde als 22e, waardoor de Nederlandse ploeg met vijf mannen bij de beste dertig eindigde. Dit terwijl de Hongaar maandag nog hard was gevallen. 'Met zijn val in het achterhoofd, heeft Attila zich erg goed staande kunnen houden. Dat biedt zeker mooie perspectieven voor de etappes die er nog zitten aan te komen de komende dagen. Daar kijken we naar uit', aldus Wynants over de te komen ritten, te beginnen met die van woensdag naar de Jebel Jais.

Poole (dsm-firmenich PostNL) hoopt goede lijn door te trekken

Die andere Nederlandse formatie, dsm-firmenich PostNL, zag kopman Max Poole veertiende worden na zijn val van maandag. 'Het was een mooie inspanning, waarbij je constant druk moest zetten op de pedalen in deze weersomstandigheden. Ik probeerde mij zo goed als mogelijk te focussen op mijn positie en zodoende mijn power te behouden. Ik ben tevreden met het resultaat en de vorm en hoop die lijn door te trekken', stelde de jonge Brit op de website van de ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws