Aanval Van Poppel 'was niet direct volgens plan', aldus BORA-hansgrohe-ploegleider Eisel Wielrennen
Wielrennen

Aanval Van Poppel 'was niet direct volgens plan', aldus BORA-hansgrohe-ploegleider Eisel

Aanval Van Poppel 'was niet direct volgens plan', aldus BORA-hansgrohe-ploegleider Eisel

De vierde etappe van de Giro d'Italia finishte dinsdag niet ver van Monaco, de woonplaats van BORA-hansgrohe-sprinter Danny van Poppel. Diens vriendin Stéphane Kox was dan ook aanwezig bij de finish in Andora, maar de poging van de Nederlander om de zegebloemen te pakken strandde op de Capo Mele uiteindelijk in schoonheid.

Aan de voet van de laatste pukkel van de dag plaatste Filippo Ganna namens INEOS Grenadiers zijn aanval, waarna het even alle hens aan dek was in het peloton. Van Poppel schatte de situatie zodanig in dat hij niet besloot te wachten op zijn sprint, maar zijn puncherskwaliteiten inzette om achter half mens, half brommer Ganna aan te gaan.

De benen van de rappe man liepen echter vol met melkzuur en daarmee verschoot hij zijn pijlen, waardoor hij uiteindelijk als 126e eindigde. De alles of niets-poging werd dus uiteindelijk niets, maar de aanwezigheid van zijn vriendin aan de aankomst zal veel goed gemaakt hebben. 'Ik ben blij om haar te zien', schreef Van Poppel bij een foto van de twee op Instagram.

Lees verder onder de foto.

danny van poppel vriendin stephane kox

Eisel (BORA-hansgrohe) vooral blij dat ploeg etappe goed is doorgekomen

Bernie Eisel, de Oostenrijkse ploegleider van BORA-hansgrohe, maakte na afloop de balans op voor de Duitse formatie. 'We wisten dat het een nerveuze rit zou gaan worden, maar uiteindelijk was het nog erger dan we hadden verwacht door de regen en de gladde wegen bergaf. We zijn er relatief goed doorheen gekomen: enkel Gampi (Patrick Gamper, red.) is gevallen, maar hij is oké.

'Onze dokters en fysio's houden hem goed in de gaten, maar hij heeft het einde van de rit gehaald en uiteindelijk ook nog zijn job heel goed kunnen doen', aldus Eisel. 'Het was ons hoofddoel om Daniel Felipe Martínez goed door de etappe te slepen. Dat is het in deze ritten: je wil ongeschonden de finish halen, zonder problemen. Hij reed op het einde nog wel lek, maar dat was gelukking in de laatste drie kilometer. Voor ons was dat een grote opluchting, want we hadden al genoeg stress in de auto.'

'Danny gave it a go in de finale', zag ook Eisel. 'Dat was niet echt ons plan, want ik denk dat hij ook mee had kunnen doen in de sprint. Maar hij beoordeelde het zodanig dat de sprinters moe zouden kunnen zijn na de Capo Mele en dat hij het wiel van Ganna zou kunnen halen, maar dat lukte niet. We blijven echter op zoek naar die ritzege', besluit de sportief directeur.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news