Aanvallers azen op rood Roglic: 'Ben de enige in de top tien die geen grote kampioen is' Wielrennen
Wielrennen

Aanvallers azen op rood Roglic: 'Ben de enige in de top tien die geen grote kampioen is'

Aanvallers azen op rood Roglic: 'Ben de enige in de top tien die geen grote kampioen is'

De zevende etappe van de Vuelta a España bezorgt de renners een eerste echte bergetappe. De grote vraag is: wordt het een rit voor de kopgroep of gaan de klassementsrenners erom strijden? Als het aan klassementsleider Primoz Roglic ligt, vertrekt er een vlucht, het liefst met iemand die zijn rode trui overneemt. Daar zijn meerdere gegadigden voor.

Op de achtste plaats in het klassement heeft Lilian Calmejane (foto)zich knap gehandhaafd. De Fransman van AG2R Citroën Team staat op een dikke minuut van Roglic en kan vanuit de vlucht misschien wel iets proberen. 'Ik had niet verwacht dat ik er nu zo voor zou staan, maar de openingstijdrit verschafte me een goede positie. Ik heb de afgelopen dagen gevochten voor de rode trui en ben de enige in de top tien die geen grote kampioen is. Misschien kan ik mee in de vlucht, dat ga ik proberen. Ik ga dromen van het rood en als het niet lukt, zal ik het in de tweede week nog eens proberen.'

Op de zestiende plaats in het klassement vinden we Gino Mäder van Bahrain Victorious. De Zwitser staat op dik twee minuten van Roglic en kan dus ook een gouden zaak doen als hij meesluipt in de kopgroep. 'Ik ben goed gestart, maar mijn rol is om Mikel Landa te ondersteunen. We gaan met hem voor het klassement en dus willen we druk gaan zetten. We krijgen eindelijk een echte bergetappe, dus daar kijken we naar uit.' Voor de start van de zevende etappe gaven ook Rudy Molard (27e op 2.57 minuten) en Andrea Bagioli (35e op 4.58 minuten) aan dat ze graag mee willen zitten en zij zullen moeten hopen dat ze dan de best geplaatste renner zijn.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws