Achter UAE-dominantie is het Riccitello die blijft verbazen: 'Probeerde eerst Yates en Almeida nog te volgen' Wielrennen
Wielrennen

Achter UAE-dominantie is het Riccitello die blijft verbazen: 'Probeerde eerst Yates en Almeida nog te volgen'

Achter UAE-dominantie is het Riccitello die blijft verbazen: 'Probeerde eerst Yates en Almeida nog te volgen'

In de Ronde van Zwitserland staat er geen maat op UAE Team Emirates, dat met Adam Yates en Joao Almeida blijft domineren. Daarachter zien we telkens wél één (opvallende) coureur zich keer op keer moeien, namelijk Matthew Riccitello van Israel-Premier Tech. En daarmee mogen we de jonge Amerikaan toch wel als dé revelatie bestempelen in deze ronde.

Derde, achtste en vierde. Het zijn de drie meest recente 'bergresultaten' van Riccitello, die op de flanken van de Villars sur Ollon-beklimming nog het meest in de buurt kwam van Yates en Almeida. Op veertien seconden achterstand passeerde hij namelijk als derde de finish, waardoor hij zowaar zelfs een plekje steeg in het klassement (van zes naar vijf).

Riccitello zag poging tot volgen van Yates en Almeida stranden

'Het was een heel taaie dag', vertelde Riccitello in gesprek met Eurosport. 'Ik denk dat ik juist beter ben wanneer iedereen écht moe is. Dat was vandaag wel het geval, vermoed ik. Toch verbaasde ik mezelf ook wel een beetje. Ik voelde me immers nog heel erg sterk op de slotklim. Ik probeerde Adam en Joao nog te volgen, maar dat lukte helaas niet. Ik moest passen.'

'Daarna werd het voor mij een soort tijdrit tot aan de finish', vervolgde de 22-jarige klimmer uit Arizona. 'Maar al bij al mag ik niet klagen en was het een geslaagde dag. Dat gold ook voor de vorige ritten. Ik heb best consistent gepresteerd deze ronde, meer kan ik er niet van maken. Het team heeft me daar ook enorm bij geholpen. Daar ben ik de jongens dankbaar voor. Ze houden me de gehele dag in een goede positie. Ik ben blij dat ik het op een bepaalde manier kan terugbetalen.' Met nog één rit te gaan - een klimtijdrit - kijkt Riccitello tegen een achterstand aan van twaalf seconden op Mattias Skjelmose, de nummer vier in de rangschikking.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws