Adam Yates beëindigt tegenslag met winst in Duitsland: 'Was vrijwel de hele tijd ziek' Wielrennen
Wielrennen

Adam Yates beëindigt tegenslag met winst in Duitsland: 'Was vrijwel de hele tijd ziek'

Adam Yates beëindigt tegenslag met winst in Duitsland: 'Was vrijwel de hele tijd ziek'

Adam Yates greep zaterdag in de Ronde van Duitsland de macht. De coureur van INEOS Grenadiers was op de aankomst bergop overtuigend de sterkste. Yates begint zondag als leider aan de slotrit.

‘Ik ben heel blij. Het was mijn eerste zege in lange tijd (vorige was Ronde van Catalonië 2021, red.). Ik had dit jaar veel tegenslag, was vrijwel de hele tijd ziek. Na de Tour keerde de goede conditie en benen weer terug. Het voelt goed’, aldus Yates in het flashinterview. De klimmer viel dit seizoen onder andere uit in de Ronde van Zwitserland door een coronabesmetting, daardoor startte hij niet in topvorm aan de Tour de France. In de grote ronde eindigde hij als tiende in het klassement.

In de Ronde van Duitsland beschikt Yates dus weer over goede benen en die toonde hij al vroeg op de slotklim. Dat was volgens plan. ‘We wisten dat we de concurrentie vroeg onder druk moesten zetten. Het begin van de klim was een stuk steiler dan het slot. We begonnen vroeg, en hoewel het daarna nog een eind was, pakte het goed uit.’

Yates begint met een voorsprong van een halve minuut op Bilbao aan de heuvelachtige slotrit. Is dat voldoende? ‘Ik hoop het’, lacht Yates. ‘Ik weet niet precies hoe het circuit er morgen uitziet, maar van wat mij verteld is, is het een lastige. Ik ben in ieder geval goed in orde en de ploeg is sterk, dus we gaan proberen stand te houden.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws