Arensman rijdt stiekem richting de top tien in de Vuelta: 'De vorm is goed, denk ik' Wielrennen
Wielrennen

Arensman rijdt stiekem richting de top tien in de Vuelta: 'De vorm is goed, denk ik'

Arensman rijdt stiekem richting de top tien in de Vuelta: 'De vorm is goed, denk ik'

Onder de radar is Thymen Arensman bezig aan een prima Vuelta a España. De Nederlander van Team DSM werd zaterdag zeventiende in de door Jay Vine gewonnen bergetappe en klom zodoende naar de elfde stek van het algemene klassement. De talentvolle tijdrijder en klassementsrenner staat nu elfde, negentien seconden achter tiende plek Ben O'Connor, en kruipt dus richting die magische top tien.

Uitschieters zitten er deze Ronde van Spanje nog niet tussen voor Arensman. Met een veertiende plek op Ascensión al Pico Jano. San Miguel de Aguayo en een zeventiende plek op Colláu Fancuaya als beste resultaten lijkt hij tot noch toe vooral aan te klampen bij de overige klassementsrenners. Het constante presteren helpt hem wel om nog altijd voorin te staan. 'Ik denk dat het resultaat van deze zaterdag niet slecht was. Zeker niet op zo'n steile klim als deze, dus ik denk dat we wel tevreden kunnen zijn met deze dag', aldus de renner uit Deil op de Twitterpagina van Team DSM.

Arensman maakt zich op voor een aantal belangrijke etappes voor het algemeen klassement. Zondag staat er weer een zware bergetappe op het programma en op dinsdag, met een rustdag er tussenin op maandag, volgt een tijdrit van 31 kilometer. De discipline waarin de renner zich de laatste jaren steeds meer in ontwikkelt. Hij kijkt echter nog niet naar die tijdrit, enkel naar de wedstrijd van zondag. 'De vorm is goed, denk ik. We zullen zien hoe het zondag gaat.'

Arensman vond het een 'zware etappe, maar dat hadden we verwacht'

De andere renners van Team DSM zijn voornamelijk naar Spanje gekomen om Arensman te ondersteunen, voorlopig met waardering van de kopman. 'De jongens hebben het geweldig gedaan om me in positie te krijgen voor de slotklim, daar leverde iedereen goed werk. Vervolgens draaide het volledig om wie de beste benen had en ik deed mijn uiterste best. Het was een zware etappe, maar dat hadden we verwacht.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws