Adam Yates grijpt de macht in Ronde van Duitsland, Mauri Vansevenant knap derde Wielrennen
Wielrennen

Adam Yates grijpt de macht in Ronde van Duitsland, Mauri Vansevenant knap derde

Adam Yates grijpt de macht in Ronde van Duitsland, Mauri Vansevenant knap derde

Adam Yates mag zich de winnaar van de koninginnenrit in de Ronde van Duitsland noemen. De Brit van INEOS Grenadiers was veruit de sterkste op de slotklim naar Schauinsland en pakte op die manier een dubbelslag.

Ook in derde rit van de Ronde van Duitsland kregen we weer een kopgroep onbekende Duitsers: Jakob Gessner, Frederik Raßmann, Joshua Huppertz, Abram Stockman en Michiel Stockman waren present in de vlucht, waar ook Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) in plaatsnam. En dat was opvallend te noemen, aangezien Vanhoucke op papier de beste klimmer is van de Belgische ploeg in deze ronde.

In het peloton zagen we EF Education-EasyPost en BORA-hansgrohe controleren, terwijl Fabio Jakobsen in zijn Europese kampioenentrui wat terug deed voor al het werk dat zijn ploeggenoten de afgelopen maanden voor hem hebben gedaan. Een mooi gebaar van de Nederlander van Quick Step-Alpa Vinyl, die er met de andere mannen voor zorgde dat de kopgroep niet echt kans van slagen had.

Op zo'n 25 kilometer van de finish begon het plots te stortregenen in de omgeving van Schauinsland, wat de rit een apocalyptisch karakter gaf. De klassementsploegen wilden hierdoor nog wat extra graag voorin zitten, temeer omdat de slotklim voorafgegaan werd door een afdaling. Voorin was het ondertussen Vanhoucke, geen goede daler, die zijn vluchtgenoten bergop achter zich liet.

Deel van topfavorieten geven niet thuis

Bij het opdraaien van de slotklim nam INEOS Grenadiers het heft in handen, wat opvallend genoeg meteen zorgde voor het lossen van Romain Bardet, toch wel één van de topfavorieten voorafgaand aan de rit. Ook Bauke Mollema kreeg het al op tien kilometer van de finish lastig.

De eerste aanval kwam op naam van Antonio Pedrero en Davide Formolo, die het steilere beginstuk van de beklimming aanpakten. Yates dichtte het gat naar deze mannen met een groepje favorieten, maar Pedrero liet zich niet zo snel ringeloren: hij versnelde nogmaals, opnieuw met een ontketende Yates in zijn spoor. Op zes kilometer van de finish was het vervolgens aan de Brit zelf; hij denderde solo verder.

Op het vlakkere deel had Yates wat meer moeite om het tempo vast te houden, terwijl Pello Bilbao vanuit de achtergrond plots kwam opzetten met een mooie achtervolging. Het lukte de Bask echter niet om Yates nog bij te halen, terwijl Mauri Vansevenant knap derde werd.

Uitslag etappe 3 Ronde van Duitsland 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws