Geoghegan Hart grapt na nieuwe zege Vine: 'Hij vecht zich nog terug in het klassement' Wielrennen
Wielrennen

Geoghegan Hart grapt na nieuwe zege Vine: 'Hij vecht zich nog terug in het klassement'

Geoghegan Hart grapt na nieuwe zege Vine: 'Hij vecht zich nog terug in het klassement'

Tao Geoghegan Hart kwam zaterdag als zevende klassementsrenner over de finish in de achtste etappe van de Vuelta a España. De Brit van INEOS Grenadiers toonde zich met een versnelling bergop, maar was niet bij machte om het elitegroepje van onder andere Remco Evenepoel te volgen. In het klassement staat Geoghegan Hart nu vijfde.

‘Ja het ging wel aardig’, zegt Geoghegan Hart over de slotklim in gesprek met Sander Kleikers van Discovery+. ‘Het was heel vochtig en glad. In de vele bochten bergop lag het er heel glad bij’, benadrukt de voormalig winnaar van de Giro nog maar eens. INEOS liet zich richting de slotklim even zien, en Geoghegan Hart was de eerste van de klassementsrenners die het tempo opvoerde. ‘We moeten de balans zien te vinden tussen geduldig blijven en de ploeg niet op te branden. We hebben een supersterk team hier. We hebben alleen niet de allerbeste renner, dus we hoeven niet de koers te dragen, maar moeten juist onze momenten kiezen. Vandaag probeerden we een beetje. Voor Carlos (Rodríguez, red.) was het in ieder geval een goede dag.’ De Spaanse ronderenner eindigde voor Geoghegan Hart als vierde klassementsrenner en staat vierde in het klassement.

Geoghegan Hart hoopt gedurende de ronde ten opzichte van de andere klassementsrenner sterker te worden. ‘Ik hoop dat ik beter word naarmate de koers vordert. Het is daarom zaak om gezond te blijven en niet te vallen. Als ik gezond ben, dan weet ik uit vorige grote rondes dat mijn niveau – ik weet niet helemaal hoe het te beschrijven – maar in ieder geval weinig verandert. Dat is waar ik nu ook op mik.’

De ritzege ging naar Jay Vine, die zo zijn tweede etappe won. De voormalig Zwift-coureur maakt veel indruk in de Vuelta. ‘Ik ken de jongens die op Zwift (virtueel wielerplatform, red.) koersen vrij goed. Het is een geweldig verhaal. Hij is momenteel aan het vliegen. Hij is zich aan het terugvechten in het klassement’, sluit Geoghegan Hart grappend af. Met het klassement valt het voor Vine nog wel mee. Hoewel hij twaalf plaatsen steeg, staat hij nog altijd op 6.33 minuten van Evenepoel op een 24ste plek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws