Adam Yates verruilt INEOS Grenadiers voor UAE Team Emirates Wielrennen
Wielrennen

Adam Yates verruilt INEOS Grenadiers voor UAE Team Emirates

Adam Yates verruilt INEOS Grenadiers voor UAE Team Emirates

Adam Yates verruilt aan het einde van het jaar INEOS Grenadiers voor UAE Team Emirates. De ploeg van tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar maakte dat dinsdagochtend bekend in een persbericht.

Yates tekende een contract voor drie jaar, waardoor hij tot en met 2025 bij UAE zal rijden. 'Ik ben heel blij om mij bij UAE Team Emirates te voegen. Ik heb de ploeg door de jaren heen zien groeien en de kans om bij dit team te rijden kon ik niet laten schieten. Ik zit in mijn beste jaren als renner en UAE zal het beste uit mij halen', aldus Yates. Bij UAE zal de Brit andere sterke ronderenners zoals João Almeida en Tadej Pogacar als ploegmaten hebben. 'Ik kijk er naar uit om met veel toprenners te koersen en eraan bij te dragen dat UAE het beste team in de wereld wordt.'

Ploegbaas Mauro Gianett is in zijn nopjes met Yates als aanwinst. 'We zijn erg blij dat we Adam de komende jaren in ons team mogen verwelkomen. Zijn vermogen om te winnen en topresultaten te behalen in de meest uiteenlopende wedstrijden is zeer indrukwekkend en hij heeft bewezen een consistent talent te zijn. We weten allemaal dat hij een renner is met veel flair en we geloven dat zal passen in onze structuur.'

Met de overgang van Yates naar UAE komt een einde aan de geruchten dat de renner zou terugkeren naar Team BikeExchange-Jayco, de ploeg waar zijn broer Simon voor uitkomt. Yates kende door een coronabesmetting in de voorbereiding een tegenvallende Tour de France. Namens INEOS werd hij negende. Dit najaar is Yates weer sterk op dreef met de eindzege in de Ronde van Duitsland en korte klasseringen in de Canadese eendagskoersen. Yates sluit zijn seizoen af met enkele Italiaanse koersen, met de Ronde van Lombardije als hoofddoel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws