VeloNews: 'UAE-Team Emirates is in verregaande onderhandeling met Adam Yates over transfer' Wielrennen
Wielrennen

VeloNews: 'UAE-Team Emirates is in verregaande onderhandeling met Adam Yates over transfer'

VeloNews: 'UAE-Team Emirates is in verregaande onderhandeling met Adam Yates over transfer'

Adam Yates zou volgens VeloNews dicht bij een overstap naar UAE-Team Emirates staan. De Brit, momenteel actief voor INEOS Grenadiers, geldt als één van de beste renners in rittenkoersen van één week en zou op die manier bij moeten dragen aan de ambitie van de ploeg uit de Emiraten om het beste team van de wereld te worden.

In Montreal trok Yates er al samen met Tadej Pogacar, mogelijk een toekomstig ploeggenoot op uit. Uiteindelijk eindigde hij niet op het podium, maar na afloop gaf hij al een tipje van de sluier als het ging om nieuws over zijn toekomst. 'Jullie zullen het snel weten', liet hij in Canada weten aan onder meer deze site.

Volgens VeloNews zou UAE-Team Emirates dus in de running zijn. De transfer is nog niet beklonken, maar een akkoord zou wel naderen. Ook B&B Hotels en BikeExchange-Jayco (dat wel Zdenek Stybar aan zou trekken) hengelden naar zijn diensten, terwijl zijn huidige ploeg INEOS hem slechts de helft van zijn huidige salaris aan kon bieden. Bij UAE is budget minder een probleem.

Yates geen kopman meer in grote rondes?

Bij UAE zou Yates wel zijn kopmanschap in de grote rondes verliezen, daar die ploeg met onder meer Joao Almeida, Juan Ayuso en natuurlijk Tadej Pogacar meerdere ijzers in het vuur heeft. Yates, 31 jaar inmiddels, eindigde overigens nog nooit op het podium van een grote ronde: ook dit jaar in de Tour de France lukte het niet door ziekte.

INEOS-manager Rod Ellingworth liet eerder al weten dat Yates ook bij die ploeg rekening moest houden met een plekje lager in de pikorde. 'De Tour was een groot moment voor hem, hij heeft er alles op gezet. Als het er dan niet uitkomt, is dat moeilijk. Er zijn dit seizoen nog races, maar het is een lastige situatie voor hem. Hij had veel tegenslag, met corona in de Ronde van Zwitserland en ziekte in de Tour.' Nadien maakte Yates overigens indruk door de Ronde van Duitsland te winnen en goed te rijden in Canada. Dit najaar zet hij alles op de Italiaanse wedstrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws